Antena Căutare

O pensionară a sunat de 11.000 de ori la 112, anul trecut. Ce motiv a avut: „Nu stau la povești, am bătut recordul”

O pensionară din Brăila, în vârstă de 67 de ani, a efectuat, anul trecut, nu mai puțin de 11.000 de apeluri la 112, adică cel puțin unul pe oră.

cineva vorbeste la un telefon fix
Femeia și-a justificat alegerea de a suna de zeci de mii de ori la apelul unic de urgență | Profimedia

Conform Digi24.ro, femeia a motivat faptul că nu se înțelege cu mai mulți vecini de la bloc și a vrut să caute ajutorul autorităților. Până la urmă, insistența brăilencei nu a fost trecută cu vederea, ci sancționată cu o amendă în valoare de 2000 de lei.

Citește și: A fost cutremur de 5,7 cu replică de 3,4 grade. Este mai mare decât cel de ieri, s-a resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe

Pensionara, care a sunat de 11.000 de ori la 112 anul trecut, spune că are probleme cu vecinii

Brăileanca și-a justificat alegerea de a suna de mai multe ori la apelul unic de urgență, pentru a cere ajutorul, însă femeia s-a ales până la urmă cu o amendă.

„Mi-au bătut și în ușă. Am sunat, în special, ca să anunț Poliția, să-și ia măsurile care trebuie, legate de persoanele astea. Am chemat și salvarea, pentru că mi se făcea rău. (...) Eu sunt scurtă, nu stau la povești. Am bătut recordul”, a explicat bătrâna pentru Digi24.

Ultima dată, femeia a sunat la 112, spunându-le polițiștilor că cineva vrea să-i facă rău: „Sunt agasată de persoana aceea care consider că nu e sănătoasă şi are de bălmăjit toate prostiile. Mă ameninţă, m-a şi ameninţat cu moartea”, a povestit pensionara, scrie Observatornews.

Amenințările nu au fost validate până acum și, în consecință, femeia a primit o amendă în valoare de 2000 de lei.

Citește și: Primul lucru pe care trebuie să îl faci la cutremur are legătură cu gazele! Raed Arafat: "Oprești gazele și deschizi ușa"

Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS, a explicat pentru Observator că urgențele au reprezentat 57,82 % din numărul total al apelurilor, iar diferența de 4 milioane au fost non-urgențe.

„Au fost persoane care au sunat la 112 să se intereseze despre starea vremii sau despre mersul trenurilor, să facă comenzi de mâncare sau să comande taxiuri. Au fost persoane care au sunat să se intereseze despre pensiile sociale sau alte servicii de stat”, a transmis purtătorul de cuvânt STS.

Un al caz este al unui bărbat din Argeș care a sunat de 21.000 de ori, cu alte cuvinte, de 1.700 de ori pe lună. În cele mai multe dintre apeluri, bărbatul fie le-ar fi adus insulte operatorilor, fie suna și nu scotea niciun cuvânt.

Citește și: Cum au fost găsite două femei la o săptămână după cutremurul din Turcia. Minerii au auzit un sunet: „Lucrăm 24 de ore, fără somn”

„Sunt unele persoane care sună pentru că pur şi simplu nu au cu cine să vorbească şi caută suport din acest punct de vedere. Există şi problematica de sănătate mintală a unor persoane care astfel caută validare socială şi doresc pe cineva care să îi asculte.

Poate fi o greşeală, copii lăsaţi nesupravegheaţi, pot fi adolescenţi care doresc să atragă atenţia grupului şi să facă glume care să-i scoată în evidenţă, pot fi persoane în vârstă, singure, care nu au o reţea de suport adecvată şi în acest caz nu ştiu unde anume să caute informaţia”, a explicat psihologul Diana Bulai pentru Observator.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci la cutremur are legătură cu gazele! Raed Arafat: "Oprești gazele și deschiz... Gică Popescu și Gică Hagi, suma generoasă donată pentru Turcia: „Așa cum turcii nu îi uită pe Hagi și Popescu, nici noi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x