Antena Căutare

O sansa la un milion: Victima tentativei de asasinat, salvata de telefonul mobil

Viata bate filmul in cazul atacului armat din cartierul Vitan. Barbatul impuscat a fost salvat, ca prin miracol, de telefonul mobil. Aparatul se afla in dreptul inimii, intr-un buzunar interior al hainei. Un cartus care tintea spre inima a ramas infipt in telefon si i-a salvat viata. E posibil: au dovedit-o reporterii Observator, printr-un experiment.

S-a tras cu doua arme de foc. Cu un Kalashnikov, dar si cu pistolul preferat al asasinilor, Makarov. Teoretic, barbatul de 26 de ani nu ar fi avut nicio sansa.

Tanarul a fost atacat in timp ce-si parca masina. Mai intai s-a tras la foc automat cu mitraliera, din masina cu numere de Bulgaria. Atacatorii au coborat si a urmat apoi o alta ploaie de gloante, foc cu foc. Parbrizul masinii a fost ciuruit. Sase gloante l-au atins pe tanar. Un glont i-a trecut pe langa tampla, doua au ajuns in stomac, unul in coapse si unul in mana. Unul singur era suficient ca sa-i fie fatal. Cel care tintea spre inima.

A avut o sansa la un milion, spun specialistii. Si, ca viata lui sa nu mai fie pusa in pericol, este acum pazit cu sfintenie, la spital. Zece politisti au grija ca nimeni sa nu intre sa-l vada. Nici macar familia. Iubita lui si sora au stat toata ziua pe holurile Spitalului Floreasca, pentru a afla vesti de la medici despre starea lui de sanatate.

Asasinii, in libertate

Din declaratiile martorilor, cei doi atacatori si-au pandit victima. Au actionat in momentul in care au considerat oportun. In urma lor au ramas doar gloantele. Dar si cele doua arme. Din pacate nimeni nu i-a vazut suficient de bine pentru ca anchetatorii sa poata face un portret robot in baza acestor declaratii.

Certitudini sunt putine. Una este legata de cele doua arme, care au fost abadonate la fata locului - un Kalasnikov si un pistol Makarov. Sunt doua arme care nu sunt la indemana oricui. Si nu se pot lua legal.

Nu este exclus ca ele sa provina chiar de pe piata neagra. Rafuielile armate din Romania ultimiilor ani au scos la iveala ca exista o piata autohtona destul de activa si ca astfel de arme letale ajung la noi din tarile vecine, din Bulgaria si Moldova. A doua certitudine este legata de masina cu care au venit atacatorii. Avea numere straine.

Vecinii spun ca tanarul era un tip linistit. Locuia cu impreuna cu iubita lui si lucra la firma ei de termopane. Acum colegii lui se feresc sa dea prea multe detalii despre victima.

Cazul, preluat de Serviciul Roman de Informatii

Intre timp, autorii atacului sunt liberi si foarte periculosi. Anchetatorii au cerut sprijinul Serviciului Roman de Informatii pentru a strange cat mai multe indicii care sa-i duca pe urmele lor. Vorbim despre un caz dificil, cum nu s-a mai vazut in Romania.

SRI se implica in cazul barbatului impuscat in Capitala. Anchetatorii au cerut si analize ADN... IMAGINI SOCANTE! O batrana din Eforie a fost lasata sa moara de foame de catre fiul sau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x