Adevărul despre butoaiele de murături folosite pe post de urnă. De ce au apelat primarii la aceste ”invenții”

În secţiile de votare din Vâlcea s-au desfăcut peste noapte butoaiele de murături. Pentru că n-au vrut să dea banii pe o urnă tipică, primarii mai multor localităţi din judeţ au dotat secţiile de votare cu recipiente de 100 de litri în care de obicei se pune varza la acrit.

Butoiul pe post de urnă, în Vâlcea, la alegerile prezidențiale 2019!

Improvizaţia a fost reclamată la Biroul Electoral, dar pentru cetăţenii de aici nu este nimic nou. Spun că de zeci de ani folosesc butoaie pe post de urnă. Şi nu a fost singura reclamaţie bizară din ziua votului. În Cluj, o femeie dintr-o comisie de votare a fost pârâtă că are decolteul prea adânc.

În loc de murături, cetăţenii din comuna vâlceană Şuşani au îndeasat voturi în butoi. Urnele de plexiglas sau de carton n-au trecere aici. Recipientul cu o capacitate de 100 de litri în capacul căruia a aprut o fantă nu este nici măcar la prima rundă de alegeri.

Un vot mic, un butoi mare! În 2019, butoiul de varză e pe post de urnă! Să privim puțin și sala de clasă!

”Putem să îl sigilăm conform legii, are patru sigilii pe el şi din punctul meu de vedere ce pot să vă spun mai mult de atât?”, a declarat Gheorghe Iordache, membru în comisia de votare.

O fotografie făcută de un alegător a devenit virală. Pe internet, butoiul a fost la concurenţă cu urnele în care au votat românii din Olanda şi care au aspectul unor pubele.

Improvizaţiile din Vâlcea nu au fost cele mai bizare situaţii reclamate. În Cluj, membra unei comisii de votare a fost pârâtă. din cauza decolteului. prea adânc. O inspecţie la faţa locului a infirmat temeinicia reclamaţiei.

După închiderea urnelor, membrii comisiilor de votare din toată ţara au predat sacii cu buletinele de vot la Birourile Electorale Judeţene. Dacă la Galaţi a fost nevoie de jandarmi pentru ca procesul să meargă ordonat, la Cluj a fost folosit un sistem mai simplu.

Parteneri
Mena Suvari, actrița din American Pie, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din viața sa. Ce s-a întâmplat când avea 12 ani
Mena Suvari, actrița din American Pie, a dezvăluit motivul real din spatele dependenței ei de substanțe ilegale. Actrița a trecut printr-o experiență traumatizantă la doar 12 ani și acum a vorbit despre ce impact a avut acea perioadă dificilă asupra sa.
Catine.ro
Ultimele știri