Antena Căutare

Orban, despre închiderea şcolilor: Nu este o măsură care poate fi luată uşor

Premierul interimar Ludovic Orban spune că închiderea şcolilor pentru a preveni răspândirea coronavirusului nu este o măsură care poate fi luată uşor pentru că, pe de o parte, perturbă procesul educaţional, iar pe de altă parte, trebuie văzut ce se va întâmpla cu copiii care rămân acasă, întrucât nu toţi au de cine să fie supravegheaţi.

Ludovic Orban a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă se impune închiderea şcolilor.

"Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebuie să le ia Guvernul. Această măsură este în analiză, nu este o măsură care poate fi luată uşor pentru că am să vă spun un lucru, o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional”, a afirmat premierul interimar.

Orban a precizat că trebuie văzut ce se va întâmpla cu aceşti copii dacă rămân acasă, de cine vor fi supravegheaţi.

"În al doilea rând, este o măsură care într-un fel trebuie pregătită pentru că puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Rămân acasă. Pot să stea ei sub supraveghere? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei, mama sau tata, care nu lucrează?

Copiii nu pot fi lăsaţi fără supraveghere pentru că altfel dacă nu îi mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă fără supraveghere s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscuri de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflat sub o supraveghere a cadrelor didactice”, a explicat Orban.

El a precizat că o asemenea măsură trebuie luată după o analiză serioasă.

"Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză extrem de serioasă atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie.

Avem ca punct de analiză din nou pe ordinea de zi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă acest punct, această analiză pe care o facem. Dar nu se pot lua măsuri fără analize extrem de serioase. Avem 15 cazuri, dintre care cinci s-au vindecat, deocamdată nu avem suspiciuni foarte mari”, a mai spus Orban.

Sursa : news.ro

News alert! Un copil de patru ani din Olt este suspect de coronavirus. Părinții erau izolați la domiciliu și suspecți de... Bombă biologică în România! Seringi, ace şi alte materiale medicale aruncate la voia întâmplării pe malul râului Suceava...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x