Antena Căutare

Oua "stresate" din Polonia, distribuite in Romania

Politia Capitalei si Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) fac controale, joi dimineata, la cateva depozite de alimente.

Exista informatii ca o firma aduce ilegal oua marcate cu cifra 3 din Polonia, pe care aplica o stampila cu cifra 1 sau 2.


Ouale aduse ilegal in tara erau distribuite si supermaketuri si hipermarketuri.

Conform reglementarilor UE, s-a luat decizia ca de la 1 ianuarie 2012, ouale de la gainile stresate sa nu se mai comercializeze, atat in Romania, cat si in celelalte state membre ale Uniunii Europene. S-a spus ca ouale marcate cu cifra trei vor fi trimise catre industrializare.

Ulterior, la inceputul acestui an, oul marcat 3 Ro, facut de cele mai stresate gaini, nu a disparut de pe rafturi. In schimb, gainile care raspund de producerea lui o duc tot mai bine. De gura Uniunii Europene, producatorii romani le-au marit spatiul in custi si le-au creat si cateva conditii pentru un trai mai relaxat. Insa la raft, pe eticheta, au mai aparut cativa bani in plus.

In Romania sunt cinci milioane de gaini ouatoare, dintre care 25.000 isi vor continua viata stresanta pana in iunie, pentru ca unii crescatori nu au reusit sa le ofere confortul legal. Pana atunci, ouale stresate vor ajunge in industria alimentara.

200 de milioane de euro au investit producatorii de oua ca sa isi mai poata vinde marfa de la 1 ianuarie in magazine.

Cele mai scumpe oua de pe piata sunt insa cele marcate cu 0, provenite de la gaini crescute liber. Pasarile care produc ouale 1 sunt si ele crescute liber, dar nu primesc numai hrana ecologica. Gainile din urmatoarea categorie cresc in hale si sunt hranite cu furaje. Celor care produc oua 3 tocmai le-a fost usurata viata.



sursa: Antena3

Peste 150 de romi s-au intors din Franta pe aeroportul din Timisoara... Tanara insarcinata, lovita pe "zebra" de primarul unei comune din Salaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x