(P) Ce salariu poți să câștigi în domeniul IT

IT-ul se numără printre cele mai bine plătite industrii de piața muncii. Lipsa de candidați disponibili a determinat companiile să creeze condiții de lucru diferite de celelalte domenii, dar și să ofere câștiguri pe măsură.

IT-ul se numără printre cele mai bine plătite industrii de piața muncii.

Dacă te tentează o astfel de carieră, atunci trebuie să cunoști ce salarii se oferă, dar și cum arată profilul unui viitor IT-ist.

Te tentează o carieră în IT?

Este tentant să te orientezi către industria IT, având în vedere oferta bogată de locuri de muncă, nivelul salarial și beneficiile atractive oferite de angajatori. Toate acestea contează atunci când îți alegi viitoarea carieră, dar nu sunt cele mai importante criterii în luarea acestei decizii. Astfel, e important să cunoști mai multe despre ce mai exact presupune un job în IT. Spre exemplu, că nu necesită doar un raționament logic, ci și abilități creative. Indiferent de poziția pe care o vei ocupa, munca cu tehnologia implică găsirea de soluții ingenioase.

Totodată, angajatorii caută oameni orientați pe soluții și pe rezolvarea problemelor. Așadar, dacă ești o persoană care-și repară singură propria bicicletă sau TV, s-ar putea să ți se potrivească acest domeniu.

Nu în ultimul rând, este important să ai dorința de a învăța și de a descoperi în fiecare zi lucruri noi. Sistemele și software-urile pe care urmează să lucrezi evoluează de la o zi la alta, așa că va trebui să treci în mod constant prin diverse cursuri sau certificări.

Cu cât sunt plătiți IT-iștii

Dacă te consideri potrivit pentru domeniul IT, atunci trebuie să cunoști și oferta salarială pusă la dispoziție de angajatori. IT-ul este de departe cel mai bine plătit domeniu de pe piața muncii. Chiar și un debutant poate câștiga un salariu peste media pe economie. Totuși, câștigul salarial în IT depinde de rezultatele obținute de-a lungul timpului, de experiența pe care reușești să o acumulezi, dar și de proiectele în care te implici.

Programatorii Java se numără printre cei mai căutați candidați, însă pentru a obține un astfel de job, dar și un salariu pe măsură, contează experiența din spate, dar și proiectele din care ai făcut parte. În medie, un programator Java câștigă 7.000 de lei net pe lună, potrivit Salario, comparatorul de salarii marca eJobs. Iar la această sumă se mai adaugă și diverse beneficii inedite. În acest moment, pe platforma eJobs.ro sunt disponibile peste 300 de joburi pentru acești specialiști. Descoperă mai multe despre ele, chiar aici!

Totodată, un QA Engineer câștigă în medie 5.000 de lei net, mai arată Salario, acesta fiind și unul dintre cele mai populare locuri de muncă din industrie. În prezent pe platforma de recrutare eJobs, găsești aproape 200 locuri de muncă deschise pentru astfel de specialiști. Un QA Engineer se ocupă de asigurarea calității. Mai exact, acesta se concentrează pe îmbunătățirea proceselor de dezvoltare software și prevenirea defectelor de producție.

Vestea bună este că acum e mai ușor ca niciodată să te specializezi și să-ți începi o carieră în IT. Cel mai simplu este să intri pe site-ul https://cursuri-it.ejobs.ro/, să descoperi cursurile disponibile și să te înscrii, completând formularul de pe site.

Cursurile sunt organizate de eJobs România și cofinanțate din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020, și sunt 100% gratuite. Nu ai nevoie de o pregătire anterioară, ca să fii selectat printre cursanți trebuie doar să ai opt clase absolvite, să fii angajat și deschis pentru a descoperi și învăța lucruri noi. Programul de formare are loc în totalitate în online.

Text: Mihaela Pascari

Citește și
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Kamara în două ipostaze diferite, alături de fiul său și fosta soție
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Liviu Vârciu și Anda Călin
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Mai multe articole

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact:

SILVIU PETRESCU

[email protected]

0729.729.843

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri