Antena Căutare

(P) Provocările cu care vine învățarea online și cum le depășești

Învățarea online nu va dispărea, iar pandemia a transformat-o într-o opțiune posibilă pentru un număr și mai mare de oameni.

(P) Provocările cu care vine învățarea online și cum le depășești
Provocările cu care vine învățarea online și cum le depășești

Ea este destul de diferită de metodele tradiționale de educație, dar aspectele punctate mai jos te vor ajuta să abordezi cele mai frecvente provocări ale învățării online.

Text: Mihaela Pascari

1. Lipsa încrederii în propriile forțe

Oamenii învață cel mai bine atunci când cred că sunt capabili să învețe. Acesta este un factor major în eficacitatea e-learning-ului. Dacă indivizii se simt confortabil cu sistemele de e-learning și cu navigarea într-un mediu online, sunt șanse mai mari să asimileze o bună parte dintre informațiile prezentate astfel.

2. Absența cunoștințelor anterioare de eLearning

Cei care sunt familiarizați deja cu eLearning-ul și cu felul în care acesta funcționează se vor simți mai confortabil să învețe într-un mediu online. Totodată acești cursanți vor parcurge negreșit conținutul cu mai multă eficacitate.

3. Neimplicarea unui profesor

Cursanții au mult mai mult succes în mediile de e-learning atunci când au acces la un mentor. Această interacțiune nu trebuie să fie facilitată față în față. În mediul online poate fi asigurată de un forum interactiv sau chat-uri în timp real.

4. Absența motivației

Una dintre provocările asociate eLearning-ului este lipsa de motivație. Motivația ta depinde în mod direct de cât de captivante sunt cursurile online. Dacă un curs este plictisitor, probabil că nu te vei simți suficient de motivat. Când urmezi un curs fizic, poți obține o motivație suplimentară de la colegi și profesori, dar acest lucru este mai greu când studiezi online. Pe de o parte, procesul de eLearning este o soluție excelentă pentru persoanele motivate, care își pot ajusta ritmul de studii. Pe de altă parte, cei care sunt obișnuiți să obțină o motivație suplimentară într-o sală de curs se pot simți izolați. Soluția la această problemă, precum și la multe alte probleme asociate cu eLearning-ul, este o comunicare eficientă cu profesorul și cu colegii de curs.

5. Reticența la noile tehnologii

eLearning-ul dă cele mai bune rezultate în cazul oamenilor cu un istoric solid de receptivitate la noile tehnologii. Asigură-te că ești confortabil cu tehnologia înainte de a îmbrățișa învățarea online.

Iar acum că știi care sunt factorii care pot asigura succesul procesului de e-learning te poți înscrie în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real și să faci schimb de experiență cu ceilalți cursanți. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îți va oferi suportul necesar pentru a-ți găsi job. Află mai multe despre cursuri it cu angajare aici!

Iată care sunt condițiile pentru înscriere la cursurile IT by eJobs:

  • ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București
  • ai o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • ești angajat, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
  • ai absolvit cel puțin 8 clase
  • dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online
  • ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen
  • ai în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții
  • ești un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat) deții competențe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Elevii își vor lua „adio” de la mediile de 10 la sport, muzică și desen. Ce schimbări anunță ministrul Educației... Dani Mocanu a fost reținut sub acuzaţia de tentativă de omor, după bătaia din benzinărie. Manelistul a fugit din țară im...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x