Antena Căutare

Pământul respiră, în sfârșit! Orașul din România care a devenit vârf de munte. Unde se respiră cel mai curat aer

Există în România un oraș unde se respiră sănătate! Orașul respectiv ar putea fi comparat, de acum, cu vârful munților unde aerul este de o puritatea rara întâlnită!

Pământul respiră, în sfârșit! Orașul din România care a devenit vârf de munte. Unde se respiră cel mai curat aer Galerie
Există în România un oraș unde se respiră sănătate! Orașul respectiv ar putea fi comparat, de acum, cu vârful munților unde aerul este de o puritatea rara întâlnită! | shutterstock

Litoralul este zona cu cel mai curat aer de la noi din țară. O spun specialiștii unei companii care se ocupă de monitorizarea calității aerului. Potrivit experților, în Constanța sunt cu 30% mai puține particule nocive în aer decât în restul țării, dar la fel și în Tulcea!

O analiză a companiei Airly privind calitatea aerului din România arată că Tulcea și Constanța înregistrează cea mai bună calitate a aerului, potrivit Digi24.

Poluarea aerului în Constanța și Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul țării

În medie, concentrațiile de PM (particulele în suspensie - n.r.) în cele două județe sunt cu 30% mai mici decât în restul țării. Compania care se ocupă de monitorizarea calității aerului a analizat regiunile din România cu privire la poluarea aerului și concluziile arată că regiunile de coastă, respectiv Constanța și Tulcea, sunt locuri în care calitatea aerului este cea mai bună.

„Interesant este faptul că, în lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanța și Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul țării. Datele analizate privind calitatea aerului sunt valoroase pentru persoanele care se confruntă cu boli ale sistemului cardiovascular și respirator, inclusiv pentru cei care suferă de astm – mersul la mare poate reduce afecțiunile și factorii de risc pentru sănătate”, se arată în analiza citată de Mediafax.

Citește și: Locul cu apă sfântă din România, cel mai mare și mai cald din lume! Unde se află lacul în care te vindeci dacă intri

Pentru realizarea studiului, Airly a analizat date de la cei 173 de senzori de calitate a aerului care monitorizează poluanții timp de 24 de ore pe zi. Cinci dintre aceste dispozitive sunt amplasate pe malul Mării Negre din România.

Citește și: Ninge ca în povești în Masivul Bucegi. Imagini inedite au fost surprinse în dimineața de luni la stația meteo din Vârful Omu

"Pornind de la alergii respiratorii, foarte multe persoane sunt alergice. Dacă vorbim de poluarea aerului, bolile pulmonare cronice sunt într-o incidenţă crescută. Cancerele pulmonare au o incidenţă crescută, iar dacă discutăm de copii, incidenţa astmului bronşic este mai mare cu cât poluarea este mai mare.

Populaţia care trăieşte în zonele poluate are o rată de spitalizare pentru boli respiratorii acute mai mare, decât cei care trăiesc în zonele nepoluate.

Dacă mergem pe poluarea digestivă, bolile digestive inflamatorii sunt într-o incidenţă crescută în ultimii ani. Sindromul colonului iritabil a devenit o patologie aproape banală în zilele noastre. Această patologie este determinată de prezenţa acestor substanţe toxice la nivelul tubului digestiv", a spus Radu Țincu la Antena 3.

Cum ne putem feri de Centaurus, ultima variantă a viruslui COVID-19. Care sunt primele simptome... Prima reacție a soției lui George Buhnici, pe care a prezentat-o “ca o minoră” în fața camerelor. Ce spune Lorena Buhnic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x