- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Litoralul este zona cu cel mai curat aer de la noi din țară. O spun specialiștii unei companii care se ocupă de monitorizarea calității aerului. Potrivit experților, în Constanța sunt cu 30% mai puține particule nocive în aer decât în restul țării, dar la fel și în Tulcea!
O analiză a companiei Airly privind calitatea aerului din România arată că Tulcea și Constanța înregistrează cea mai bună calitate a aerului, potrivit Digi24.
Poluarea aerului în Constanța și Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul țării
În medie, concentrațiile de PM (particulele în suspensie - n.r.) în cele două județe sunt cu 30% mai mici decât în restul țării. Compania care se ocupă de monitorizarea calității aerului a analizat regiunile din România cu privire la poluarea aerului și concluziile arată că regiunile de coastă, respectiv Constanța și Tulcea, sunt locuri în care calitatea aerului este cea mai bună.
„Interesant este faptul că, în lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanța și Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul țării. Datele analizate privind calitatea aerului sunt valoroase pentru persoanele care se confruntă cu boli ale sistemului cardiovascular și respirator, inclusiv pentru cei care suferă de astm – mersul la mare poate reduce afecțiunile și factorii de risc pentru sănătate”, se arată în analiza citată de Mediafax.
Pentru realizarea studiului, Airly a analizat date de la cei 173 de senzori de calitate a aerului care monitorizează poluanții timp de 24 de ore pe zi. Cinci dintre aceste dispozitive sunt amplasate pe malul Mării Negre din România.
"Pornind de la alergii respiratorii, foarte multe persoane sunt alergice. Dacă vorbim de poluarea aerului, bolile pulmonare cronice sunt într-o incidenţă crescută. Cancerele pulmonare au o incidenţă crescută, iar dacă discutăm de copii, incidenţa astmului bronşic este mai mare cu cât poluarea este mai mare.
Populaţia care trăieşte în zonele poluate are o rată de spitalizare pentru boli respiratorii acute mai mare, decât cei care trăiesc în zonele nepoluate.
Dacă mergem pe poluarea digestivă, bolile digestive inflamatorii sunt într-o incidenţă crescută în ultimii ani. Sindromul colonului iritabil a devenit o patologie aproape banală în zilele noastre. Această patologie este determinată de prezenţa acestor substanţe toxice la nivelul tubului digestiv", a spus Radu Țincu la Antena 3.
Cum ne putem feri de Centaurus, ultima variantă a viruslui COVID-19. Care sunt primele simptome... Prima reacție a soției lui George Buhnici, pe care a prezentat-o “ca o minoră” în fața camerelor. Ce spune Lorena Buhnic...