Antena Căutare

Papa Francisc a ajuns de urgență la spital, după ce nu a mai fost în stare să-și continue discursul public. Ce se întâmplă cu el

Întreaga comunitate catolică de pe glob a fost zguduită de emoţie astăzi, în urma vestea că Papa Francisc a fost transportat de urgenţă la un spital din centrul Romei.

Papa Francisc a ajuns de urgență la spital, după ce nu a mai fost în stare să-și continue discursul public. Ce se întâmplă cu el Galerie
Papa Francisc a ajuns de urgență la spital, după ce nu a mai fost în stare să-și continue discursul public. Ce se întâmplă cu el | Profimedia

Incidentul a avut loc după audienţa papală, în timpul căreia Suveranul Pontif nu și-a putut încheia discursul. După o examinare medicală la Spitalul Gemelli de pe Insula Tiberina, Papa Francisc a primit acordul medicilor să se întoarcă la Vatican.

Papa Francisc a ajuns de urgență la spital, după ce nu a mai fost în stare să-și continue discursul public. Ce se întâmplă cu el

Papa Francisc a fost dus la spital după audiența generală de miercuri de la Vatican, iar după investigațiile medicale, el s-a întors la reședința sa înainte de aceea.

Citește și: Papa își dă binecuvântarea pentru relațiile între persoanele de același sex. Ce spune Suveranul Pontif despre ceremonia aferentă

În cadrul audienţei, Suveranul Pontif a menţionat că încă nu s-a recuperat complet după ce a redus programul său în zilele anterioare din cauza simptomelor asemănătoare gripei. "Încă mă confrunt cu mici neplăceri", a explicat Papa în timpul întâlnirii din Aula Paul al VI-lea de la Vatican.

În lipsa forţelor necesare pentru a-şi rosti discursul, Francisc l-a împuternicit pe asistentul său, Filippo Ciampanelli, să citească cateheza în numele său, o practică pe care a mai folosit-o și în alte situații similare când starea sa de sănătate nu i-a permis să participe activ, potrivit observatornews.ro.

Papa își dă binecuvântarea pentru relațiile între persoanele de același sex

Papa Francisc face un pas înainte în ceea ce privește răspândirea dragostei și ideii de toleranță cu un anunț controversat pentru mulți.

Citește și: Ce părere are Papa despre Inteligența Artificială. Avertismentul lansat de Suveranul Pontif către creștini

La doi ani de la momentul în care declara că nu-și poate da binecuvântarea cuplurilor de același sex deoarece „Dumnezeu nu binecuvântează păcatul”, Papa Francisc a declarat contrariul, dându-și aprobarea pentru căsătoria cuplurilor de același sex, potrivit publicațiilor internaționale.

„Este un pas înainte pentru comunitaea catolică LGBTQ. Este prima oară când se poate observa orice fel de receptivitate pentru aprobarea cuplurilor de același sex. Astfel că este într-adevăr ceva major!”, spune James Martin, preot iezuit, care a mai oficiat uniuni între persoane de același sex.

Astfel că Vaticanul acceptă să binecuvânteze căsătoria între persoane de același sex, însă separat de ritualurile bisericești obișnuite. Aceasta este o poziție susținută a Bisericii în ceea ce privește Taina Căsătoriei.

De asemenea, în comunicat, este specificat faptul că uniunea cuplurilor de același sex nu trebuie confundată cu o cununie civilă și, totodată, binecuvântările care pot fi acordate de preoții catolici nu trebuie să fie prezentate într-un ritual specific bisericii și nicidecum să se poarte hainele, ori să se facă gesturile comune unei ceremonii a Tainei Căsătoriei.

În ciuda acestor restricții, este specificat faptul că nu trebuie refuzate binecuvântările divine, dat fiind că în Scriptură este subliniat că oricine poate căuta iubirea și mila Domnului, fără să-i fie impuse niște standarde morale imposibil de urmat.

„Pentru că celor care caută binecuvântare nu ar trebui să li se ceară să posede o perfecțiune morală”, stă scris în comunicat, precum și: „Nu este nicio intenție de a legitima ceva, ci de a-L primi pe Dumnezeu în viața ta, de a-I cere ajutorul pentru a trăi mai bine și de a-L invoca și pe Duhul Sfânt pentru ca valorile Evangheliei să fie trăite cu mai multă fidelitate.”

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

(P) Ce impact are Social Media asupra cotelor de pariuri pentru Finala Ligii Campionilor 2024... Cutremur cu magnitudinea de peste 4 grade, pe 29 februarie. În ce zonă din România s-a produs seismul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x