Antena Căutare

Papa își dă binecuvântarea pentru relațiile între persoanele de același sex. Ce spune Suveranul Pontif despre ceremonia aferentă

Papa Francisc face un pas înainte în ceea ce privește răspândirea dragostei și ideii de toleranță cu un anunț controversat pentru mulți.

colaj Papa Francisc vorbind la microfon, preot catolic și două femei și Papa Francisc împreună cu un cardinal
Papa Francisc, perspectivă plină de compasiune și toleranță | Youtube

La doi ani de la momentul în care declara că nu-și poate da binecuvântarea cuplurilor de același sex deoarece „Dumnezeu nu binecuvântează păcatul”, Papa Francisc a declarat contrariul, dându-și aprobarea pentru căsătoria cuplurilor de același sex, potrivit publicațiilor internaționale.

Ce spune Suveranul Pontif despre ceremonia aferentă

„Este un pas înainte pentru comunitaea catolică LGBTQ. Este prima oară când se poate observa orice fel de receptivitate pentru aprobarea cuplurilor de același sex. Astfel că este într-adevăr ceva major!”, spune James Martin, preot iezuit, care a mai oficiat uniuni între persoane de același sex.

Citește și: Ce părere are Papa despre Inteligența Artificială. Avertismentul lansat de Suveranul Pontif către creștini

Astfel că Vaticanul acceptă să binecuvânteze căsătoria între persoane de același sex, însă separat de ritualurile bisericești obișnuite. Aceasta este o poziție susținută a Bisericii în ceea ce privește Taina Căsătoriei.

De asemenea, în comunicat, este specificat faptul că uniunea cuplurilor de același sex nu trebuie confundată cu o cununie civilă și, totodată, binecuvântările care pot fi acordate de preoții catolici nu trebuie să fie prezentate într-un ritual specific bisericii și nicidecum să se poarte hainele, ori să se facă gesturile comune unei ceremonii a Tainei Căsătoriei.

În ciuda acestor restricții, este specificat faptul că nu trebuie refuzate binecuvântările divine, dat fiind că în Scriptură este subliniat că oricine poate căuta iubirea și mila Domnului, fără să-i fie impuse niște standarde morale imposibil de urmat.

Citește și: Ce i-au interzis medicii cu desăvârșire lui Papa Francisc, după operația la nivelul abdomenului. Câte zile va mai sta internat

„Pentru că celor care caută binecuvântare nu ar trebui să li se ceară să posede o perfecțiune morală”, stă scris în comunicat, precum și: „Nu este nicio intenție de a legitima ceva, ci de a-L primi pe Dumnezeu în viața ta, de a-I cere ajutorul pentru a trăi mai bine și de a-L invoca și pe Duhul Sfânt pentru ca valorile Evangheliei să fie trăite cu mai multă fidelitate.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În cei zece ani de când se află în fruntea Bisericii Catolice, Papa Francisc a luptat îndelung pentru a-i face pe cei 1,3 miliarde de membri ai bisericii să fie mai toleranți.

Citește și: Moment fără precedent pentru Biserică. Papa Francisc a decis că femeile vor avea drept de decizie în Sinodul Episcopilor

Acest parcurs a fost unul de lungă durată, chiar dacă, în 2013, întrebat de un reporter în legătură cu LGBTQ, Papa a spus: „Cine sunt eu să-i judec?” Această perspectivă este total diferită de ceea ce se susținea în 2003 la Vatican, când era condierat „necesar să se opună recunoașterii legale a uniunilor între homosexuali”.

Glaad, organizația care susține drepturile comunității LGBTQ, a declarat că din noua poziție a Papei transpare și faptul că „persoanele LGBTQ merită să fie iubite, respectate și tratate cu multă compasiune”.

Citește și: Papa Francisc, operat de urgență, în decursul zilei de astăzi. Ce spune Vaticanul despre starea lui de sănătate

Papa a subliniat că Biserica nu poate deveni „un judecător care doar neagă, refuză și exlude”, ci trebuie să-și lărgească perspectivele. Suveranul Pontif este unul dintre revoluționarii Bisericii Catolice, îndrăgit de un număr vast de persoane, mai ales pentru firea sa blândă și apelurile către toleranță, pace și înțelegere.

Vezi mai multe ştiri externe pe observatornews.ro

(P) Instalațiile de gaze în locuință: cât de importante sunt și cine le poate realiza?... Bucuria unei bunici! Reacția unei bătrânici când primește un brad de Crăciun de la reporterul căruia i-a zis că nu-și pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x