Antena Căutare

Papa Francisc, așteptat în rugăciune la Şumuleu Ciuc. Statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria va fi urcată pe munte

Turul emoţiilor la Şumuleu Ciuc, unde vor veni 500 de mii de credincioşi la întâlnirea cu Papa. Aici, Suveranul Pontif va oferi sanctuarului un trandafir din aur, unul dintre cele mai vechi şi mai nobile daruri. Bisericile catolice din Miercurea Ciuc vor fi deschise toată noaptea pentru pelerinii care vor să-l aştepte pe papă în rugăciune.

Turul emoţiilor la Şumuleu Ciuc, unde vor veni 500 de mii de credincioşi la întâlnirea cu Papa. Aici, Suveranul Pontif va oferi sanctuarului un trandafir din aur, unul dintre cele mai vechi şi mai nobile daruri.

Bisericile catolice din Miercurea Ciuc vor fi deschise toată noaptea pentru pelerinii care vor să-l aştepte pe papă în rugăciune.

Suveranul Pontif va ajunge în mijlocul pelerinilor în papamobil pe un drum special construit pentru acest eveniment istoric. Va ţine o liturghie, de la altarul aflat în şaua muntelui Şumuleu, locul unde în fiecare an se oficiază slujba de Rusaliile Catolice. Altarul a fost împodobit cu flori albe şi galbene, culorile steagului Vaticanului.

Pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial, va fi scoasă din biserica franciscană Statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Va fi urcată pe munte şi aşezată în altar. La rândul său, Papa Francisc va oferi sanctuarului marian de la Şumuleu Ciuc un trandafir din aur, aşa cum face în toate locurile mari de pelerinaj dedicate Fecioarei Maria.

La 20 de ani distanță. Imagini cu Papa Ioan Paul al Doilea în România în 1999... Lecție de iubire! Papa Francisc este așteptat cu sufletul la gură de mii de rromi. Suveranul va întâlni comunitatea din ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x