Căutare Live

Părinții ai căror copii nu vor merge la școală din 14 septembrie vor primi ajutor de la stat. Cursuri online în 50 de localități

Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, iar cei mai mulți dintre elevi vor merge efectiv la şcoală. Președintele Iohannis a anunţat că este în discuţie un scenariu similar celui din starea de urgenţă, prin care părinţii vor primi un ajutor pentru a putea sta cu copiii acasă, dacă se închid şcolile.

Părinții ai căror copii nu vor merge la școală din 14 septembrie vor primi ajutor de la stat

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că aceasta înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală. Sunt totuşi trei scenarii în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor. Decizia privind modul în care va începe şcoala se descentralizează şi se ia la nivel de judeţ.

Citește și:

Anul școlar începe pe 14 septembrie cu elevii în bănci. Școală online doar în zonele cu focar. Iohannis anunță cum se vor desfășura orele

Părinții vor primi sprijin de la stat pentru a sta cu copiii, dacă se închid școlile

Preşedintele a explicat că inclusiv elevii din Bucureşti vor merge efectiv la cursuri şi aşa se va întîmpla în cea mai mare parte a localităţilor, dar că situaţia va fi evaluată periodic. Iohannis a mai anunţat că este în discuţie un scenariu similar celui din starea de urgenţă, prin care părinţii vor primi un ajutor pentru a putea sta cu copiii acasă, dacă se închid şcolile. El a mai explicat ce se va întâmpla dacă situaţia generală se agravează din punct de vedere epidemiologic, dar şi cum va fi fi rezolvată situaţia în comunităţile în care nu există acces la internet.

Citește și:

Elevii din 50 de localități nu vor merge la școală din toamnă. Unde se va aplica scenariul roșu, cu ore online

Întrebat, în scenariul în care se închid şcolile, ce ce se întîmplă cu părinţii care merg la serviciu, Iohannis a declarat: ”Este în discuţie un scenariu similar pe care l-am avut în starea de urgenţă, când părinţii vor primi un ajutor pentru a putea sta cu copiii acasă. I-am rugat azi într-un grup interministerial să lucreze la un scenariu pentru a putea proteja copiii şi pentru a veni în sprijinul părinţilor”.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Adolescentă salvată cu greu din mare. Momentul dramatic a fost surprins de o cameră montată pe casca salvamarului - Vide...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri