Căutare Live

Se schimbă pașapoartele! Cum vor arăta noile documente și ce vor conține

Anunț de ultimă oră venit din partea autorităților! Ministerul de Interne schimbă forma şi conţinutul paşapoartelor românilor! Ce vor conține noile documente și cum vor arăta?

Anunț de ultimă oră venit din partea autorităților! Ministerul de Interne schimbă forma şi conţinutul paşapoartelor românilor! Ce vor conține noile documente și cum vor arăta?

Prima şi cea mai vizibilă schimbare va fi culoarea paşaportului. Roşul-vişiniu se va transforma în roşu închis, pentru a crea un impact vizual puternic la controlul documentelor.

Documentele vor avea copertă nouă, altă stemă şi menţiuni diferite faţă de cele de acum. Schimbările sunt aduse pentru a pune actele de călătorie în acord cu noile reguli privind protecţia datelor cu caracter personal.

În interior, se va introduce cuvântul recomandări, iar pe coperta exterioară a paşapoartelor temporare va fi scris- Uniunea Europeană, România şi va fi aplicată stema ţării noastre.

Modificările vor fi aprobate mâine, în şedinţa de Guvern, şi imediat după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, ele vor intra în vigoare.

Ţările aleg pentru paşapoarte culori care să le reflecte cultura, religia, politica sau geografia. În lume, există doar patru culori pentru paşapoarte. Roşu, în diferinte nuante, în special în ţările comuniste şi fost comuniste. Albastrul este a doua cea mai răspândită culoare şi e folosită de americani şi canadieni, de exemplu. Verdele se regăseşte, cu precădere, în ţările musulmane, în timp ce negrul, o culoare întâlnită destul de rar, este folosită de ţări din Africa sau de Noua Zeelandă. Acolo, negrul este şi culoarea naţională.

Alertă în București! O persoană s-a aruncat de pe Hotelul Intercontinental... ANAF a anunțat! Românii scapă de obligații și amenzi! Ce trebuie să faci...
Parteneri
Bulion de roșii cu ardei capia copți
Catine.ro
Ultimele știri
x