Antena Căutare

Patronate: Semnarea contractului colectiv reprezinta un act de impostura

La doar o zi dupa ce a fost semnat, contractul colectiv de munca este contestat de o parte a patronatelor. Alianta Confederatiilor Patronale din Romania sustine ca semnarea contractului reprezinta un act de impostura si anunta ca in cateva zile va decide caile de atac.

Contractul colectiv de munca a fost semnat de patru confederatii patronale si cinci sindicale. Insuficient, sustine Alianta Confederatiilor Patronale din Romania. Vicepresedintele ACPR, Dan Matei Agathon, spune ca va contesta documentul.

ACPR nu este de acord cu nici una dintre prevederile acordului semnat vineri. Documentul prevede un salariu minim de 700 de lei si o crestere a veniturilor pentru muncitorii calificati si pentru maistri, cei cu studii superioare ramanand la acelasi nivel, de 1.200 de lei.

Desi cele cinci confederatii sindicale au semnat contractul, s-au declarat nemultumite ca si in 2011vor fi doua salarii minime pe economie, unul pentru angajatii din mediul privat si celalalt pentru sectorul public.

6 judete din sud-estul tarii, sub Cod Galben de ninsori, pana la ora 18:00... Restructurarea MAI naste dispute sindicale: Sunt prea multi jandarmi si pompieri. Trebuie angajati politisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x