În calendarul ortodox, pe 8 septembrie credincioșii prăznuiesc Nașterea Maicii Domnului. Această sărbătoare este una dintre cela mai importante pentru creștini și mai ales pentru cei care poartă numele Fecioarei Maria.
Nașterea Maicii Domnului este miezul dulce al existenței noastre, deoarece este Nașterea Bucuriei. Acum se înnoiește tot neamul omenesc și amărăciunea Evei în bucurie se preschimba. De la durerea nașterii de copii transmisă Evei până la plinătatea harului începută de Pururea Fecioara Maria este cale de o sărbătoare dulce. Toată făptură zidită și nezidita se ospătează din această sărbătoare, din acest miez fără de margini. Ziditorul, inomenindu-Se, ridică făptură la starea sfințeniei. Ce dulceață poate fi mai mare decât acest fapt: Cuvântul lui Dumnezeu Ziditorul S-a unit cu firea oamenilor și, prin această, cu toată zidirea. Nașterea Maicii Domnului este miezul dulce al sărbătorilor bisericești deoarece înseamnă nu doar dezlegarea neputințelor omenești, cât mai ales dezlegarea darurilor dumnezeiești.
Nașterea Maicii Domnului este miezul adevărat al sărbătorilor noastre, deoarece ușa prin care dobandim întoarcerea la Tatăl - Începătorul luminii, acum se deschide. Acum este începutul mântuirii lumii. Nașterea fiind începutul, nu moartea este sfârșitul, ci Învierea. Oricine nu mărturisește pe Sfânta Fecioara că Născătoare de Dumnezeu, afară de Dumnezeu este - iată adevărul rostit întâia oară de Sfântul Grigorie Teologul.
Pârgă a framântarii veacurilor, Maică Domnului, născută acum, deschide o Carte nouă în istoria mântuirii, carte în care va scrie Însuși Mântuitorul, prin condeiul Duhului Sfânt. Ușa prin care intră Lumina în lume devine izvorul adevărat al vieții.
Nașterea Maicii Domnului este miezul bisericesc al sărbătorilor Sfinților deoarece devine fundamentul eclezial întru comuniune și relație. Istoria căderii se oprește pentru o clipă, clipă în care pentru umanitate începe istoria Nașterii. Nădejdea, Bucuria, Iertarea și Împăcarea devin elemente cardinale ale vieții bisericești. Prin naștere devenim copartasi cu sfinții. Fără naștere greu se poate construi o relație, mult mai greu se poate ajunge în comuniune, adică în Sărbătoare. Astăzi, oamenii sunt cei care nasc copii, călugării sunt cei care nasc sfinți, sfinții sunt cei care nasc sărbători.
Sursă: crestinortodox.ro
TRAGEDIE pe o șosea din România! Două persoane decedate după ce o motocicletă s-a lovit de un autocar plin de turişti, ... Litoralul pentru toţi 2018. În ce staţiuni poţi petrece un SEJUR cu doar 150 de lei...