Antena Căutare

Pericolul ascuns din coaja ardeiului gras. Ce poți face că să eviți problemele pe care le poate cauza

Este ardeiul dăunător? Dacă ați pățit vreodată să consumați acest aliment iar apoi v-ați simțit rău fără motiv, ei bine este timpul să aflați că acesta ascunde în coaja sa două substanțe nocive. Despre ce este vorba și cum puteți evita problemele pe care le poate cauza.

Ce probleme poate cauza consumul ardeiului gras. Deși pare un aliment inofensiv, s-a descoperit că acesta conține două substanțe nocive. Cum vă puteți apăra | Profimedia

Ardeiul gras, cunoscut și sub denumirea de ardei dulce, este una dintre cele mai populare legume, fiind ales în special pentru salată, ciorbe sau alte mâncăruri calde pentru gustul său inconfundabil. Cu toate acestea, nu multă lume știe că în coaja acestora se ascund câteva substanțe dăunătoare organismului.

Dacă ați pățit vreodată să consumați acest aliment iar apoi v-ați simțit rău fără motiv, ei bine este timpul să aflați că ardeiul ascunde în coaja sa două substanțe nocive și este o legumă greu de digerat, per total.

Citește și: De ce în pachetele cu ardei în trei culori nu se pun și ardei verzi, de fapt. Explicația care i-a surprins pe mulți

Pericolul ascuns din coajă ardeiului gras. Ce substanțe nocive conține în coajă

Articolul continuă după reclamă

Chiar dacă sunt foarte buni, conțin cantități mari de vitamina C și adaugă un gust grozav mâncărurilor, ardeii nu sunt o alegere potrivită în special pentru cei cu stomacul sensibil. Există, însă, câteva metode care vă vor ajuta să scăpați de disconfort, chiar dacă alegeți să consumați ardei.

Problemele sunt cauzate de coaja ardeiului gras și a două substanțe conținute de acestea: Solanina și Flavinul. Solanina este o „otravă” conținută în toți membrii familiei Solanaceae (ardei gras, vinete, cartofi, roșii...) și dacă este ingerată în cantități mari poate fi cu adevărat toxică pentru organism, însă această substanță tinde să dispară treptat pe măsură ce leguma ajunge la maturitatea deplină.

Flavinul apare în partea interioară albă a ardeiului gras și în semințe, iar odată ingerat se atașează de peretele stomacului provocând durere. Coaja ardeiului gras este un alt motiv care aceștia sunt greu digerabili. Deoarece stomacul are dificultăți în a digera ardeiul, poate apărea o senzație de „umflare”, chiar și pentru câteva zile.

Citește și: Supă cremă de ardei capia. Rețetă de post preparată de Chef Radu Darie la Super Neatza, 10 martie 2022

Ce trebuie să faci pentru a evita problemele cauzate de ardei

Așadar, primele „reguli” pe care trebuie să le urmați atunci când doriți să consumați ardei sunt: cumpărați ardei bio, care să fie bine copți și tăiați partea interioară albă, semințele și tulpina. În salate, este recomandat să fie înlăturată coaja (un strat subțire din partea exterioară).

Un alt secret pentru ca ardeii grași să devină mai ușor digerabili este consumarea acestora cu o pară, ca desert. În salate, puteți adăuga jumătate de pară tocată mărunt, iar acest lucru nu va schimba gustul felului de mâncare, potrivit ilariasperfectrecipes.com.

MAE, atenționare de călătorie pentru o destinație preferată de turiștii români. Țara vecină se topește sub soarele arzăt... Ce s-a ales de vila de pe litoral a lui Alexandru Arșinel. Imagini cu locuința din 2 Mai a marelui actor român...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x