Antena Căutare

Petitie pentru caldura mai ieftina in Miercurea Ciuc. Consilierii locali, la strans de semnaturi

E disperare la polul frigului din Romania, in Miercurea Ciuc. Oamenii au de ales intre doua rele: ori ingheata si nu stiu daca mai apuca primavara, ori se imprumuta ca sa plateasca factura de caldura. Asta dupa ce, in zona lor, pretul gigacaloriei a crescut cu 12% fata de anul trecut. Constienti ca nu au de unde sa scoata atatia bani, oamenii au facut o petitie prin care cer sa revina macar la preturile din iarna trecuta.

Aceasta iarna se anunta a fi una foarte rea. Gigacaloria a crescut de la 299 de lei la 335 de lei, in conditiile in care oamenii de aici au nevoie de caldura jumatate din an. Drept urmare, cativa consilieri locali si-au instalat un cort in centrul orasului si ii asteapta pe oameni sa semneze o petitie. De data asta, in favoarea lor.

“Pana acum au semnat peste 300 de persoane aceasta petitie a noastra prin care solicitam retragerea acelei hotarari de Consiliu, care a reglementat cresterea pretului gigacaloriei”, explica Clara Szabo, consilier local.

Dar situatia este si mai neagra. Multi au ramas cu datorii inca de de iarna trecuta. Administratorii blocurilor se duc si ei din usa in usa ca sa stranga semnaturi. Pana acum sunt in jur de 1.000. La final, petitia lor va fi depusa la primarie.

Dosarul "Mita la MAI": Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat la 6 ani de inchisoare... IMAGINI SOCANTE! Adolescenta, umilita si batuta din gelozie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x