Antena Căutare

Poliția Română revine cu lămuriri după ce aplicațiile WhatsApp și Messenger au fost interzise: ”Este interzisă doar transmirea informațiilor clasificate!”

Vestea că polițiștii nu vor mai avea voie să folosească aplicațiile mobile precum WhatsApp ori Messenger a stârnit revoltă, iar acum reprezentanții Poliției Române au venit cu lămuriri. 

Vestea că polițiștii nu vor mai avea voie să folosească aplicațiile mobile precum WhatsApp ori Messenger a stârnit revoltă, iar acum reprezentanții Poliției Române au venit cu lămuriri.

Mai exact, aceștia susțin că nu le-au interzis lucrătorilor IGPR să mai folosească telefoanele la serviciu, ci doar le-au spus că este interzisă transmiterea de informaţii clasificate prin aplicaţiile de mobil precum Whatsapp sau Messenger.

"Pentru a preveni incidentele de securitate, li s-a reamintit poliţiştilor faptul că este interzis, conform legii, să transmită informaţii clasificate prin intermediul telefoanelor mobile sau al tabletelor şi prin aplicaţiile de pe acestea", a declarat, purtătorul de cuvânt al IGPR, Bogdan Ghebaur, potrivit Agerpres.

Citește și: Poliția Română a decis: fără informații pe Whatsapp și Facebook Messenger! Ce se întâmplă cu grupurile de chat

De asemenea, el a explicat că este vorba de documentele care reies din activitatea poliţiştilor, precum şi cele din cadrul dosarelor penale, iar informaţiile pe care poliţiştii le pot transmite sunt cele care pot fi făcute publice, adică informaţiile de interes public, conform Legii 544/2001.

Potrivit unor surse din Poliţie, la nivel naţional se crease o practică din a folosi grupuri de WhatsApp în care să fie postate diferite programe ale turelor poliţiştilor, din care făceau parte inclusiv soţiile acestora sau alte persoane.

Sursa citată a precizat că această circulară privind transmiterea datelor nepublice a fost comunicată angajaţilor Poliţiei prin Intrapol şi este un exemplu de document care nu ar fi trebuit făcut public.

Citește și: Polițiștii au interzis la WhatsApp și Facebook Messenger! Sindicaliștii s-au revoltat: ”Li se cere să prindă infractori cu mapa sub braț!”

Sub titlul "Grupurile de Whatsapp, interzise pentru poliţişti", Sindicatul poliţiştilor Europol a publicat, miercuri, pe pagina sa de Internet, un "document oficial al Inspectoratului General al Poliţiei Române care atrage atenţia asupra consecinţelor la care se expun poliţiştii" în urma utilizării aplicaţiilor de tip Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram etc.


Incendiu de amploare în Capitală! O rulotă în care se prepara mâncare a luat foc... O româncă a fost înjunghiată mortal de soț, în Italia. Bărbatul a așteptat ca fiica lor să plece la școală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x