Antena Căutare

Politia Rutiera vrea sanctionarea soferilor agresivi in trafic. Dvs. cum va descurcati in jungla urbana?

Politia Rutiera vrea sa ii sanctioneze pe soferii agresivi si sa ii lase un an fara carnet de conducere. Este vorba despre acei conducatori auto care depasesc repetat, franeaza brusc si fac slalom printre masini. Proiectul Legii Circulatiei este la Parlament si are termen limita de adoptare pana in luna mai.

Pe langa injuraturi, semne obscene si lovituri, prin noua Lege a Circulatiei urmeaza sa fie pedepsite si depasirile repetate, urmate de franarea brusca intentionata.

Deocamdata insa, politistii trebuie sa gaseasca o definitie pentru "agresivitate", deoarece, dupa cum spune chiar seful Politiei Lucian Dinita, nicio tara din lume nu are o astfel de prevedere.

O alta problema legata de sanctionarea conducatorilor auto agresivi tine de posibilitatea dovedirii faptei in instanta. Politistii vor ca soferii care se bat in trafic, pe langa sanctiunile de ordin penal, sa ramana si fara carnet de conducere un an de zile.

Sanctionarea soferilor agresivi este urmarita si de senatorul PDL Iulian Urban in noul proiect depus la Parlament. Urban vrea aplicarea amenzilor in functie de venitul soferilor, dar si introducerea cazierului auto.

Conform evidentelor de la Politia Rutiera, anul trecut au fost cinci sesizari cu privire la agresiuni fizice in trafic, iar anul acesta sunt deja trei plangeri.

Adio, vacanta de Paste!... Bulgarii fac turism de medicamente in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x