Antena Căutare

Poluare periculoasa cu benzen in Romania

Nivelurile raportate sunt, in unele zone, de peste sapte ori mai mari decat maximele admise in Uniunea Europeana. Benzenul este un compus chimic cancerigen care poate provoca leucemia si poate afecta sistemul nervos central. Cel mai afectat este judetul Constanta.


Agentia Nationala pentru Protectia Mediului arata ca cele mai afectate judete sunt cele din vestul si sud-estul tarii. Cele mai mari concentratii orare de benzen in aer au fost raportate in judetul Constanta, aproape 33 micrograme pe metru cub, de peste sapte ori peste limita maxima admisa. In Maramures, concentratia de benzen din aer este mai mare de patru ori decat limita admisa, in Prahova de peste trei ori.

Concentratii de benzen peste limita maxima admisa au fost inregistrate si in judetele Alba, Arad, Bihor sau Mehedinti, anunta realitatea.net. Judetele Caras-Severin si Maramures ocupa primele locuri in tara in ceea ce priveste continuitatea nivelurilor ridicate de benzen, emisiile pastrandu-se la un nivel ridicat pe durata intregii zile.

O directiva din anul 2000 a Comisiei Europene stabileste concentratia maxima de benzen in aer la 5 micrograme pe metru cub de aer. Tarile membre aveau obligativitatea sa reduca pana aproape de zero concentratia de benzen in aer pana la data de 1 ianuarie 2010.

sursa:Jurnalul.ro

foto: flickr.com

Ministrul Muncii a fost certat de pensionarii veniti in Bucuresti sa protesteze... Brasov: Medicamente expirate descoperite de ANPC pe rafturile unei farmacii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x