Antena Căutare

Pot sau nu să alăpteze mamele infectate cu noul coronavirus? Ce spun specialiștii

O mămică internată la Maternitatea Bega din Timişoara, spital-suport de COVID-19t, trăieşte o dramă de când a fost depisată pozitiv cu coronavirus. Nu şi-a ţinut deloc fetiţa în braţe, iar din cauza şocului a făcut un atac de panică şi a pierdut laptele.

Această mamică este internată la Maternitatea Bega din Timişoara, spital-suport de COVID-19. Trăieşte acum o dramă de când a fost depisată pozitiv cu coronavirus. Nu şi-a ţinut deloc fetiţa în braţe, iar din cauza şocului a făcut un atac de panică şi a pierdut laptele.

"Colegele mele se mulg cu pompa şi aruncă laptele la chiuvetă, e foarte dureros să te gândeşti că ai o pompă la sân şi nu copilul tău", spune o mămică.

Bilanțul deceselor în Europa: 60.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza infectării cu noul coronavirus

"Ne confruntăm cu o problemă destul de dureroasă pentru noi, femeile care abia am născut, şi avem copii acasă sau în maternitate. Suferim pentru faptul că nu putem să alăptăm copiii, să-i hrănim, să-i avem la sân, să-i creştem cum ar trebui să-i creştem", spune o mămică.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii chiar recomandă alăptarea şi pentru mamele infectate cu COVID-19, cu condiţia ca femeile să poarte echipament de protecţie sau măcar laptele muls să fie dat copilului cu un biberon. Însă, protocolul din România nu prevede acest lucru.

Ultima oră! Noi decese din cauza coronavirusului în România! Cel mai mare număr de morți raportat într-o singură zi! Bilanțul negru a crescut la 248!

"În spital, când m-au internat cu pozitiv, m-a despărţit de fată. Şi mi-a spus că va trece pe lapte praf, pentru că astea sunt protocoalele. E foarte greu. Ne mulgem de o grămadă de ori pe zi. Trebuie să aruncăm laptele, pentru că se presupune că e infectat", spune mămica.

O explicaţie este că infrastructura secțiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie a maternităţilor de la noi, precum şi amploarea pandemiei, izolează nou-născutul de mama infectată.

Psihologii averizează că lipsa alăptării naşte repercursiuni.

Bebeluşul are nevoie de cât mai mult contact fizic cu mama, de preferat piele pe piele, pentru că aceasta îi oferă un sentiment de siguranţă. Sunt studii care arată că bebeluşul alăptat va avea un coeficient de inteligenţă mai mare decât cei nealăptaţi.

Mai multe state, printre care şi România, au ignorat aceste recomandări. Copilul revine lângă mama sa abia după ce testul de coronavirus este negativ.

Coronavirusul continuă să ucidă! Un bebeluş de 23 de zile, diagnosticat cu COVID-19, a murit în Filipine... Galaţi: Un bărbat de 31 de ani din Vrancea, prins de jandarmi când a vrut să fugă dintr-un centru de carantină, după ce ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x