Antena Căutare

Poveste Hilton made in Romania

Bun pentru Hilton New York, nu si pentru Hilton Dumbrava! Iata ce povesteste un cititor al www.antena1.ro

De obicei, orice companie straina vine in Romania e "alterata" de seriozitatea angajatilor nascuti si crescuti pe plaiurile mioritice. Haideti sa povestim.

1. Rezervarea

Auzi ca a aparut "Hilton Sibiu". Pentru respectarea adevarului istoric, stabilimentul exista, a fost doar preluat de celebrul lant. Oamenii sunt specialisti in PR, dau, gratuit, la cine trebuie, cazare si masa, apoi o intrare la SPA, acolo iti pun doua pietre pe spate si-ti fac un masaj la pleoape, si...gata! Astfel apare "cel mai bun hotel din tara!". Pe bune?

Faci rezervare. Platesti aproape 800 de lei pe o camera "Royala". Te obliga sa platesti inainte, lucru nemaiazuit la o retea hoteliera mare, exista carduri, exista... dar...asta e! Cu cinci zile iniante de a ajunge la hotel, copilul de un an si sapte luni face enterocolita acuta. Internare in spital, impreuna cu mama. Anunti hotelul, le zici ca nu poti veni, ei spun ca nu e nicio problema, le multumesti, te asigura ca-ti recuperezi banii...
Nu-i mai vezi, niciodata! O luna de zile, trei mailuri si trei telefoane! Raspune o contabila mihnita, cu glas de fosta angajata a OJT sibiu - sectiunea "Excursii la Rasinari!" "Stiu ca tre' sa va dam banii, avem toate datele, dar n-am avut timp!" Un trasfer bancar online, in 2009, dureaza maximum un minut. suni iar. "Oameni buni, banii mei!" "Nu e directrorul aici, el e singurul care semneaza si are stampila, nu avem ce face!" Raspuns tipic pentru noi. Deci managerul de la "Hilton" pleaca, o luna de zile, ca un patron de butic comunal, cu stampila si, in afara de "sefu", nu poate iscali nimeni. Si se face lehamite, te gindesti daca mai vezi cei 2.000 de roni. Raspunsul e NU. Iti iei concediu, fortat, si mergi acolo. Daca nu ai sanse cu banii, macar sa-i cheltui pe "cazare".

2. Camera
Platesti aproape 8.000.000 vechi pentru a sta cu familia o noapte!!! spui ca iti trebuie doua paturi, pentru ca de aia scoti banii de o "Royala". Gasesti un "matrimonial" si un pat mic, asemanator cu cele de campanie din spitalele celui de-al doilea Razboi Mondial, parcat linga un perete, cu o patura pe el. Doua nopti rezisti pe el, a treia o rogi pe sotie sa doarma acolo, sa te odihnesti si tu intr-un pat ca lumea, ai de condus 300 de kilometri.

3. Cina
La hotel, o fatuca te ia sa-ti faca prezentarea. E 16.00. Punctul forte, restaurantul frantuzesc, "senzational", zice ea! Cobori, dupa un dus, la 18.00, la masa. "Versailles" e inchis!!! Vreo 10-15 matusi au o agapa. Danseaza "El Meneaito", iar pe tine te anunta ca nu se mai deschide. PE TINE, CLIENT AL HOTELULUI, te gonesc in alta parte!

4. Micul dejun
Te urca la "Lounge", ca sa vezi ce insemna "boierie". Au o omleta sleita, niste brinza si cinci cremvusti. Plus Coca Cola, o tona de Coca Cola la 8 dimineata!!! Ai un copil de nici doi ani, nu au auzit de meniuri "Kid" sau asa ceva! Nu esti la doua margarete la Moeciu, esti la Hilton, cinci stele. |i intrebi de mustar. |ti dau maioneza. La 8 dimineta, cremvusti cu mustar, maioneza si Coca Cola!!! Pleci sa cauti un mic dejun serios, dar nu poti sa nu te gindesti si la cei de la "masa normala", de la parter. Lor ce le-o fi dat?

5. Parcarea
seara te intorci obosit, cu carut de bebe, cu rucsac, cu catel, cu purcel! Parcarea e plina ochi! OCHI! 100 de masini cu numere de sibiu, cu papusi lipite pe capota!!! E o nunta la hotel!!! "Avem o bariera, dar niste hoti au furat o bucatica de cupru de la ea. sta ridicata, de aia intra toata lumea!" suna explicatia. |n 2009 se merge pe Marte sa se vada daca acolo e apa, se opereaza cu roboti, pe cord deschis, de la 8.000 km distanta, iar la Hilton nu se poate face rost de o bucatica de cupru! Receptionerul vine cu o solutie ad-hoc. "Parcati aici, pe interzis!" Corect, ca a doua zis sa spuna tot hotelul ca a venit "taranul de Bucuresti!". Parchezi, cu 10 ron pe seara, intr-o parcare privata. TU, CLIENT AL HOTELULUI!!!

6. Plecarea
La plecare, vrei sa vorbesti cu cineva din conducere. E duminica, nu e nimeni. Apare un directoras, vorbesti cu el, nu pricepe mai nimic. |i spui ca la Hilton Dumbrava, parte a unui lant de cinci stele, intr-o toaleta exista sapun solid, de-l treci din mina in mina, ca in WC-ul Haltei Cosmesti...
Pleci. De acasa, le dai un mail cu "Nu se poate asa ceva!" Opt zile nu raspunde nimeni! Apoi, dupa ceva vreme, directorul cel mare da un email. "Nu am stiut nimic din toate acestea!" Trecuse mai bine de o luna si jumatate!!!

7. Rezolvarea
In finalul mailului de la directorul-cel-mare, omul recunoaste toate problemele. Fair, te invita, pe cheltuiala hotelului, trei zile, ca sa uiti de toate problemele. E cit de cit ok. Iti spui ca, uite, e o reactie fireasca, mai ales ca se scrie "Va asteptam sa reveniti, pentru a vedea ca toate problemele sunt remediate!"


Trec patru luni de atunci. Dai mail sa faci rezervare. Nu tii neaparat sa vezi daca au pus sapun lichid la toaleta, dar pozitionarea hotelului e ok, aproape de parcul "Astra", de Gradina ZOO. Primesti raspuns: "Din cauza reclamatiilor facute, conducerea hotelului a decis ca nu puteti face rezervare aici!" Raspuns demn de 2010!


Abia atunci iei foc. Dai mail la tot lantul "Hilton", la toti managerii, la toti specialistii PR. |ti raspund in trei ore, din sUA, de la Londra, pameni care pastorezs zeci de tari, dupa ce verifica. "Aveti dreptate, ne cerem scuze pentru toate problemele. Va rugam sa ne dati adresa Dvs. pentru a va trimite un voucher, gratuit, de trei nopti, la oricare hotel din lume din cadrul lantului nostru!" SENZATIONAL! Deci esti bun de Hilton New York, Hilton Waldorf Londra, dar nu si de Hilton Dumbrava Sibiu!!!


Proteste: 2000 de profesori marsaluiesc in Bucuresti... 2000 de profesori reincep protestele in Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x