Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Preoții din Sibiu au renunțat la banii lor pentru a ajuta medicii în lupta împotriva Covid-19! Suma uriașă pe care au oferit-o

Într-o perioadă în care românii se tem tot mai mult de epidemia de coronavirus, mulți și-au îndreptat atenția nu doar asupra autorităților, ci și asupra reprezentanților bisericii. Recent, Arhiepiscopia Ortodoxă Română din Sibiu a făcut un gest surprinzător.

Preoții din Sibiu contribuie la lupta împotriva coronavirusului

Arhiepiscopia Ortodoxă Română din Sibiu a renunţat să mai primească jumătate de milion de lei de la Consiliul Judeţean (CJ), iar aceşti bani au fost daţi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ca să cumpere cele necesare în contextul pandemiei de Covid-19.

PREOȚII DIN SIBIU, UNIȚI ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Cei 500.000 de lei la care au renunţat preoţii creştin ortodocşi din judeţul Sibiu reprezintă aproape două treimi din suma totală pe care CJ Sibiu a prevăzut-o în acest an pentru Arhiepiscopia Ortodoxă Română.

citește și: Se întâmplă la Cluj! Doi amanți și-ar fi infectat soțul, respectiv soția cu coronavirus. Și copiii familiilor sunt suspecți de Covid-19

"Consilierii judeţeni s-au 'reunit' joi, 26 martie, într-o şedinţă video şi au votat în unanimitate toate proiectele de hotărâre.

Preoții din Sibiu au renunțat la banii lor pentru a ajuta medicii în lupta împotriva Covid-19! Suma uriașă pe care au oferit-o

Preoții din Sibiu contribuie la lupta împotriva coronavirusului

Printre ele s-a numărat proiectul privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, care a vizat şi alocarea sumei de 2 milioane lei către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru a putea răspunde la criza generată de noul coronavirus. (...) Merită menţionat faptul că pentru a elibera aceste fonduri pentru Spitalul Judeţean, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu a renunţat parţial la finanţarea care le-a fost aprobată conform legii pe anul 2020 şi a comunicat Consiliului Judeţean Sibiu că este de acord cu realocarea sumei de 500.000 lei pentru sprijinirea nevoilor urgente existente în spitale pentru combaterea infecţiilor cu noul coronavirus", anunţă CJ Sibiu.

citește și: A fost modificată declarația pe proprie răspundere. Autoritățile, apel către români: ”Descărcați documentele doar din surse sigure!”

Potrivit sursei citate, preoţii creştin ortodocşi din judeţul Sibiu ar fi trebuit să primească în acest an suma totală de 785.000 lei de la CJ. Cu banii rămaşi, Arhiepiscopia intenţionează să construiască o grădiniţă.

"Conform legii nr.82/2001, art.3, care prevede stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România, CJ Sibiu a alocat în bugetul pe anul 2020 suma de 1.000.000 lei destinată pentru întreţinerea şi funcţionarea, construirea ori repararea lăcaşelor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea bunurilor aparţinând unităţilor de cult. Din această sumă, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu i-a revenit 785.000 lei. Diferenţa rămasă, de 285.000 lei va fi investită de Arhiepiscopie exclusiv în lucrările de construcţie şi amenajare ale Grădiniţei 'Sf. Nicolae' din Cartierul Arhitecţilor (Cisnădie)", mai precizează comunicatul CJ Sibiu.

Sursa: Agerpres

Recomandari