Primul adapost din tara pentru caini, magari si cai a fost inaugurat la Cernavoda

 

Sutele de caini au ajuns in adapost dupa ce au fost abandonati pe strada de proprietarii lor. Unii au ajuns aici infometati, deshidratati sau chiar grav raniti. Este si cazul catelusului Caio, care se pregateste sa plece in Suedia.

"E baietel, il cheama Caio si a fost adus aici batut de alti caini, foart grav ranit. Dupa 3 luni a venit stapanul sa-l ia ca vezi doamne l-a pierdut, dar nu l-am mai dat pentru ca s-a atasat foarte mult de noi. Acum pleaca in Suedia. Deja este adoptat", a spus o ingrijitoare.

Asta pentru ca adapostul din Cernavoda este in legatura cu multe altele, din toata Europa. Asa ca cei care-si doresc sa adopte un caine de la noi o pot face foarte simplu.

Sara Turetta, presedintele asociatiei "Save the Dogs", a venit in Romania in 2002, hotarata sa schimbe soarta cainilor comunitari. A facut adapostul cu fonduri europene, dupa ce a convins autoritatile sa ii stea alaturi. Intreaga actiune a costat 600.000 de euro. Asa a reusit sa construiasca un spatiu pentru maximum 400 de caini, dar cu locuri si pentru cai si magari. Costurile pentru intretinerea, deparazitarea si vaccinarea animalelor se ridica la 180.000 de euro, anual.

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE