Antena Căutare

Procuror DNA: Angajatii OTV ameninta magistratii

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care a cerut judecatorilor respingerea recursului lui Dan Diaconescu fata de arestarea preventiva, a afirmat, vineri, in fata judecatorilor, ca angajatii OTV fac amenintari la adresa magistratilor, informeaza Mediafax.

Procurorul DNA a sustinut ca pericolul public pe care-l reprezinta Dan Diaconescu este ilustrat si prin afirmatiile de pe post din ultimele zile de cand patronul a fost arestat, angajati ai televiziunii OTV lansand o serie de amenintari si jigniri.

Unul dintre invitati ar fi spus pe postul TV ca idealul sau in viata este "un tip din Lituania care a impuscat un judecator", adaugand si ca procurorii sunt pedofili". Totodata, procurorul a auzit spunandu-se pe post ca intr-o zi cineva va intra intr-o judecatorie sau parchet si va face o crima.

Potrivit anchetatorului, Dan Diaconescu face orice doreste in cadrul televiziunii sale "improscand cu noroi pe toata lumea" si ca libertatea presei este inteleasa intr-un fel special la OTV.
De asemenea, procurorul a spus ca ridica semne de intrebare faptul ca cineva a putut sa faca o avere de 34 de milioane de euro, in cativa ani.

In replica, avocatii realizatorilor TV, Dan Diaconescu si Doru Parv, au sustinut judecarea in libertate a clientilor lor, sustinand ca decizia Judecatoriei sectorului 1 prin care cei doi au fost arestati este nelegala si ca nu intra in atributiile DNA sa instrumenteze un caz de santaj.

De asemenea, avocatii au sustinut ca la acest caz a lucrat initial un alt procuror, care a apreciat ca Dan Diaconescu are doar calitate de martor. Procurorul a explicat ca la acest dosar au lucrat doi procurori pana la un moment dat cand colega sa a cerut sa renunte la acest caz, deoarece instrumenteaza un dosar foarte amplu privind RAFO.

Instanta urmeza sa ia o decizie in acest caz. Miercuri dimineata, Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a decis arestarea preventiva a lui Diaconescu si Parv, sub acuzatia de santajare a unui primar aradean, caruia i-ar fi solicitat 200.000 de euro pentru a nu difuza pe postul OTV o caseta compromitatoare pentru edil. Decizia de arestare a fost atacata cu recurs la Tribunalul Capitalei.

foto: INTACT Images

Eliberat, Dan Diaconescu se vrea presedintele Romaniei... Cazul Dan Diaconescu: Alt primar se plange de santaj!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x