Antena Căutare

Alexandru Rafila, expert OMS, despre vaccinul împotriva coronavirusului

Vaccinul împotriva coronavirusului are o mare problemă, după cum a declarat profesorul Alexandru Rafila, membru în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății și preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila a vorbit la Antena 3 despre posibilele tratamente care spot fi folosite în combaterea coronavirusului COVID-19.

Practic, sunt două variante mai avansate în momentul de faţă: una este un medicament care deja există şi se utilizează şi la noi la pacienţi cu HIV, dar rezultatele nu sunt încurajatoare, şi o moleculă nouă care se află în momentul de faţă în studiu şi este strict pentru acest virus şi rezultatele sunt încurajatoare”, a arătat Rafila.

Acesta a precizat că studiile privind siguranţa pacientului sunt cele mai importante pentru că nu se poate administra un vaccin în absenţa unor studii care să arate că cei care îl primesc nu sunt supuşi riscurilor.

”Toate chestiunile astea pe care le aud: în două luni, într-o lună, sunt nişte poveşti. Molecula poate să existe ca atare, dar siguranţa şi eficacitatea acestei molecule trebuie studiată foarte serios, luni de zile apoi este problema capacităţii de producţie”, a mai afirmat profesorul Alexandru Rafila.

Citește și: Tratamentele pentru coronavirus, dezvăluite de reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila

Revoltă în Arad. Zeci de persoane refuză să rămână în carantină și au blocat pompierii. Mascații au intervenit de urgenț... Raed Arafat, semnal de alarmă pentru români: ”Oamenii trebuie să înțeleagă și să respecte măsurile impuse de autorități!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x