Protectia Consumatorului a lansat un proiect pentru a opri si preveni furtul de identitate, "ME is MINE"

 

"Furtul de identitate e atunci cand cineva, cu rea credinta, ne monitorizeaza datele, ne cloneaza cardul, ne vinde apartamentul", a spus Sorin Mierlea, Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S).

In luna august, cinci romani s-au confruntat cu aceasta problema. Seful A.N.P.C.P.P.S Romania a explicat cum infractorii ne fura datele de identitate si se folosesc de ele, fara ca noi sa stim. Spre exemplu, hotii se pot folosi de datele noastre personale cand primesc o amenda pe care, apoi, suntem obligati sa o platim.

Cu aceasta ocazie, A.N.P.C.P.P.S Romania a demarat un proiect european "ME is MINE"- furtul de identitate. Astfel, se urmareste atentionarea, informarea si responsabilizarea cetatenilor pentru a nu cadea prada furturilor de identitate.

Asociatia a pus la dispozitia romanilor si un numar de telefon pentru consilierea cetateanului in ceea ce priveste o clauza abuziva care poate sa ridice si suspiciunea unui furt de identitate: 021 9515

Puteti urmari editiile integrale ale emisiunii "Neatza" cu Razvan si Dani pe Antenaplay.ro!facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE