Live acumMireasa
Prime Time 20:00Observator Sport

Protectia Consumatorului a lansat un proiect pentru a opri si preveni furtul de identitate, "ME is MINE"

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a lansat "Me is MINE", un program finantat din fonduri europene care se va axa pe furtul de identitate

"Furtul de identitate e atunci cand cineva, cu rea credinta, ne monitorizeaza datele, ne cloneaza cardul, ne vinde apartamentul", a spus Sorin Mierlea, Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S).

In luna august, cinci romani s-au confruntat cu aceasta problema. Seful A.N.P.C.P.P.S Romania a explicat cum infractorii ne fura datele de identitate si se folosesc de ele, fara ca noi sa stim. Spre exemplu, hotii se pot folosi de datele noastre personale cand primesc o amenda pe care, apoi, suntem obligati sa o platim.

Cu aceasta ocazie, A.N.P.C.P.P.S Romania a demarat un proiect european "ME is MINE"- furtul de identitate. Astfel, se urmareste atentionarea, informarea si responsabilizarea cetatenilor pentru a nu cadea prada furturilor de identitate.

Asociatia a pus la dispozitia romanilor si un numar de telefon pentru consilierea cetateanului in ceea ce priveste o clauza abuziva care poate sa ridice si suspiciunea unui furt de identitate: 021 9515

Puteti urmari editiile integrale ale emisiunii "Neatza" cu Razvan si Dani pe Antenaplay.ro!

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro