Căutare Live

Protest Colectiv: Oamenii au ieșit în stradă și cer ARESTAREA celor care au fost responsabili de intervenția din 30 octombrie 2015

Protest cu paleţi la sediul ISU Bucureşti-Ilfov. Protest​atarii cer măsuri urgente în cazul Colectiv

Sediu ISU București-Ilfov

news.ro

Joi seară în faţa sediului ISU Bucureşti-Ilfov câteva persoane protestează şi cer arestarea lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în momentul incendiului din clubul Colectiv, dar şi a lui Raed Arafat în urma filmării ascunse care arată modul jalnic și dezorganizat în care au acționat pompierii în cazul salvării victimelor de la Colectiv

Protestatarii au adus mai mulţi paleţi pe care au lipit afişe cu mesaje ca: ”Paletul – procedură IGSU”, ”Paletul – dotare IGSU de ultimă generaţie”.

În acest fel, participanţii la protest vor să sugereze modul în care pompierii care au intervenit la tragedia din Colectiv și au cărat victimele.

”Demisia nu este suficientă, asa că cerem demiterea din funcţie a lui Arafat şi a şefilor ISU pentru modul în care au gestionat intervenţia de la clubul Colectiv. Nu poţi căra marii arşi pe paleţi, ca şi cum ar fi nişte obiecte de mobilier şi să te afli pe acelaşi fotoliu de secretar de stat. Nu poţi ascunde probe incriminatorii şi să nu păţeşti nimic. O curăţenie a Ministerului de Interne este imediat necesară!”, au transmis organizatorii protestului.

Filmări ascunse cu intervenția de la incendiul din clubul Colectiv, din 20 octombrie 2015, au fost publicate la patru ani de la tragedie. Imaginile tulburătoare arată cum trupurile arse, aflate în agonie, au fost ignorate de salvatori.

Libertatea a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului de la Colectiv, și ascunse de superiorii lui.

Filmarea este realizată cu o singură cameră. Ea este, uneori, oprită de pompierul-cameraman și repornită atunci când își schimbă locul. Imaginile încep în jurul orei 22:43, în momentul în care omul a ajuns acolo cu primul echipaj ISU-SMURD, durează 20 de minute, dar nu se încheie la ora 23:03, ci mai târziu, din cauza pauzelor de filmare

AFLĂ MAI MULTE: Filmări ascunse de la Colectiv, publicate la patru ani de la tragedie! Victime aflate în agonie, IGNORATE de salvatori! Picioarele răniților se bălăngăneau în gol! „Lasă-i în p**a mea”. Atenție, imagini tulburătoare!

O nouă taxă pentru bucureșteni, introdusă de la 1 noiembrie 2019! Cine sunt românii obligați să scoată bani din buzunare... Condiţiile inimaginabile în care muncea un român în Belgia: dormea printre fiare și lucra 69 de ore pe săptămână...
Ultimele știri