Societatea s-a schimbat enorm în ultimii ani, avem tot mai mulţi taţi care se implică activ în creşterea copiilor, se joacă împreună cu ei, îi ajută la teme, le gătesc. În fine, petrec timp de calitate cu cei mici.
Responsabilitatea de a fi părinte poate cădea greu pe umerii unora, în timp ce altora li se poate părea floare la ureche. Şi să ştiţi că nu-i uşor nici să fii tată, contrar opiniei generale care spune că mama duce tot greul. Rolul părinţilor în societate s-a schimbat în ultimele decenii, mai cu seamă, cel al bărbatului. Însă, din păcate, specialiştii în parenting încă vorbesc despre o Românie divizată atunci când vine vorba despre asta: fie vorbesc despre o societate arhaică, fie despre una modernă, în care paradigmele sunt diametral opuse celei dintâi.
„Eu sunt mamă de doi copii şi în momentul în care mergeam cu soţul meu la diverse evenimente de parenting observam cum se vorbeşte despre mamă şi despre ce ar trebui să ştie şi să facă mama, dar aproape nimic despre tatăl. De aici mi a venit ideea. Mai vedeam câte un tată pe la evenimente, care cumva se simţea stingher acolo şi am zis să creăm un mediu pt ei în care ei să se simtă bine, să se relaxeze, să adreseze întrebări, să socializeze, să fie într un fel night out for dadds.”
Aşadar mentalitatea dă semne de schimbare. dar deocamdată rolul principal în creşterea copiilor încă le rămâne mamelor. Taţii primesc doar 5 zile libere de la muncă la naşterea unui copil. În Suedia sau Germania, spre exemplu, există un număr fix de zile de concediu pe care părinţii îl împart cum doresc.