Live acumSerial: Alegerea
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Raed Arafat, avertisment nou după explozia de cazuri de coronavirus: ”Boala circulă printre noi. Terapiile Intensive sunt pline!”

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut un nou apel ca oamenii să respecte măsurile de prevenție împotriva coronavirusului, întrucât pericolul nu a trecut. 

În direct, la Antena 3, șeful DSU a atras atenția că epidemia de coronavirus nu s-a încheiat și, mai mai mult, odată cu creșterea numărului de cazuri de coronavirus, terapiile intensive s-au umplut.

”Terapiile Intensive sunt pline la Bucureşti! Lumea crede că totul e perfect. Nu este!”, a spus Arafat, joi, la Antena 3.

”Oamenii trebuie să respecte regulile de distanțare și de protecție. Pentru tineri, impactul bolii este mic, ei pot fi infectați dar să nu aibă simptome și să transmită.

Alarmant! 450 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul de îmbolnăviri poate readuce starea de urgență în România

Un tânăr care nu mai poartă mască umblă peste tot, se întoarce acasă, îl pupă pe bunicul, stă cu mama, stă cu tata.

Este un vector de transmitere. Asta e problema pe care nu vor să o înțeleagă.”, a spus el, potrivit sursei citate.

De asemenea, șeful DSU atrage atenția că epidemia este departe de a se fi încheiat.

”Nimeni nu e protejat, oricare dintre noi poate să o pățească. Știți cum e chestiunea cu cancerul pe care nimeni nu-l crede până nu are diagnosticul în față?

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Și aici la fel! Spun că nu există virusul, nu cred în virus și totuși unii care nu au crezut s-au trezit intubați. Dar ei nu au crezut că virusul există.A nega nu înseamnă că ești protejat”, transmite Raed Arafat.

450 de cazuri de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore

Încă 450 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit raportărilor oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total de la începutul pandemiei ajunge la 27.746 de cazuri, în România.

Premierul Orban, prima reacție despre cozile kilometrice la vama Kulata: ”Le spun românilor, decât să fie puşi în situaţia asta, mai bine să-şi petreacă concediul în țară!”

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.433 au fost externate, dintre care 19.363 pacienți vindecați și 1.070 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Numărul de pacienți asimptomatici a suferit modificări față de ziua anterioară ca urmare a actualizării datelor de către unitățile sanitare, în ultimele 24 de ore.

Recomandari