Antena Căutare

Răsturnare de situație în cazul aparatului de zbord MIG 21 Lancer prăbușit: ”Piloţii de supersonice au foarte multe reflexe, dar nu şi cel de catapultare!”

Accidentul aviatic de la Fetești a șocat o țară întreagă, iar mulți au spus că Florin Rotaru a renunțat să se catapulteze pentru ca avionul să nu ajungă în mulțimea adunată la show-ul aviatic.

Accidentul aviatic din apropierea Bazei Aeriene Borcea a șocat o țară întreagă, iar mulți au spus că Florin Rotaru a renunțat să se catapulteze pentru ca avionul să nu ajungă în mulțimea adunată la show-ul aviatic. Totuși, generalul de aviație Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei României, susține că piloţii de supersonice au foarte multe reflexe, dar nu şi cel de catapultare.

“Catapultarea este speranţa de care se agaţă cu toţii! Mai puţin pilotii de supersonic. Ei ştiu că nu a mai fost timp. Jumătatea de secundă în care să nu te mai intereseze ce se întâmplă cu avionul. Nu poţi să crezi că aripile te-au trădat sau că motorul nu te mai ajută. La mică înălţime totul este reflex. Iar piloţii de MiG au foarte multe reflexe, dar nu şi cel de catapultare.(…) Piloţii, mai ales cei de vânătoare, întotdeauna vor zbura către limite! Vor încerca să şi le depăşească şi să fie tot mai buni! Şi nimic nu îi poate opri. Din păcate, regulile de zbor au fost, in mare parte, scrise cu sange!”, a spus generalul Dănilă, comentând accidentul aviatic care a avut loc la Baza aeriană 86 Borcea, conform Mediafax.

De asemenea a spus că această catastrofă, care “a înmărmurit întreaga aviaţie română” aduce aminte de “şocul prăbuşirii” unui IAK 52 la câteva sute de metri de public, la un show aerian care a avut loc la Bacău, în 1995.

Un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă, între judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86. Pilotul, Florin Rotaru, tatăl a doi copii, şi-a pierdut viaţa la doar 36 de ani.

Admitere facultate 2018. Subiecte și tot ce trebuie să știi despre admiterea la Facultate de Limbi și Literaturi Străine... Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de autorități! Cod GALBEN de inundații în mai multe județe! E posibil să fie instituit COD ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x