Famila Miloș care o crește pe micuța Gabrila de la vârsta de un an consideră că acesta s-a speriat de vecinii strânși în fața casei, dar și de presă.
„Copiii noștri or crescut aici, suntem vecini. Nu au fost ai noștri așa îmbrăcați și așa crescuți cum or fost copiii ăștia aici”, spun vecinii.
Asistenții maternali nu renunță la Gabriela, pe care o cresc de șase ani. Aceștia au preferat această formă legală de a o crește pe fetiță deoarece beneficiau de o serie de avantaje , un salariu lunar și toate cheltuielile fetiței decontate, Adrian Miloș fiind încadrat ca asistent la Direcția pentru Protecția Copilului.
„Mai mult decât o nedreptate, un lucru monstruos care se întâmplă cu familia asta. Dacă ar sta în puterea noastră am face orice pentru ca această fetiță să rămână în sânul familiei”, spune un bărbat.
Familia Miloș se luptă în instanţă pentru a opri punerea în aplicare a executării silite. Fetița trebuie să ajungă la familia din Timișoara, care a adoptat-o, însă aceasta nu dorește să îi părăsească pe cei care au crescut-o. Mai mult, nici mama naturală a copilei nu este de acord cu adopția.
„De ce s-a recurs la situația asta? A fost un rău bine, bine intenționat. Atât din partea familiei care vrea să o ia cu forța, cât și din partea celor de la Protecție”, spune Cornelia Miloș, soția asistentului maternal.
„Vă asigurăm de faptul că DGASPC va depune în continuare toate diligențele în ceea ce privește interesul suprem al copilului”, a declarat Oana Glăvan, purtător de cuvânt DGASPC Caraș-Severin.