Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Răsturnare de situație în cazul Gabrielei, fetița din Bocșa! Executorul judecătoresc nu și-a făcut apariția. „S-a speriat”

Gabriela, fetița din Bocșa, județul Caraș-Severin urma să fie luată cu forța de la asistenții maternali, la fel ca Sorina. Însă, executorul judecătoresc care trebuie să o ducă la familia adoptivă din Timișoara nu și-a făcut apariția.

Gabriela, fetița din Bocșa

Famila Miloș care o crește pe micuța Gabrila de la vârsta de un an consideră că acesta s-a speriat de vecinii strânși în fața casei, dar și de presă.

„Copiii noștri or crescut aici, suntem vecini. Nu au fost ai noștri așa îmbrăcați și așa crescuți cum or fost copiii ăștia aici”, spun vecinii.

Asistenții maternali nu renunță la Gabriela, pe care o cresc de șase ani. Aceștia au preferat această formă legală de a o crește pe fetiță deoarece beneficiau de o serie de avantaje , un salariu lunar și toate cheltuielile fetiței decontate, Adrian Miloș fiind încadrat ca asistent la Direcția pentru Protecția Copilului.

„Mai mult decât o nedreptate, un lucru monstruos care se întâmplă cu familia asta. Dacă ar sta în puterea noastră am face orice pentru ca această fetiță să rămână în sânul familiei”, spune un bărbat.

Citește și: Caz asemănător cu al Sorinei, fetița din Baia de Aramă! Gabriela va fi luată cu forța de lângă familia care a crescut-o de la vârsta de un an! „Noi nu dăm fetița”

Familia Miloș se luptă în instanţă pentru a opri punerea în aplicare a executării silite. Fetița trebuie să ajungă la familia din Timișoara, care a adoptat-o, însă aceasta nu dorește să îi părăsească pe cei care au crescut-o. Mai mult, nici mama naturală a copilei nu este de acord cu adopția.

„De ce s-a recurs la situația asta? A fost un rău bine, bine intenționat. Atât din partea familiei care vrea să o ia cu forța, cât și din partea celor de la Protecție”, spune Cornelia Miloș, soția asistentului maternal.

Citește și: O fetiţă de şapte ani din Bocșa e pe punctul de a fi despărţită de asistentul maternal care a crescut-o, deşi acesta susţine că a depus dosar de adopţie

„Vă asigurăm de faptul că DGASPC va depune în continuare toate diligențele în ceea ce privește interesul suprem al copilului”, a declarat Oana Glăvan, purtător de cuvânt DGASPC Caraș-Severin.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro