Conform documentului întocmit de CNCAV, asistenții sociali care au în grijă sau cunosc persoane dializate, imobilizate sau nedeplasabile, trebuie să realizeze o listă cu cei care își doresc să fie vaccinați la domiciliu. Listele vor fi făcute de către asistenții sociali ai persoanelor în cauza (dacă au) și de către membrii familiei care locuiesc în aceeași casă.
Pentru a realiza acest lucru, medicii de familie care au în îngrijire persoanele imobilizate sau nedeplasabile trebuie să țină o legătură strânsă cu asistenții sociali, iar listele cu cei care îți doresc să se vaccineze vor fi trimise către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sau către Centrul Municipiul București de Coordonare și Conducere a Intervenției, pentru a a putea începe procesul de vaccinare, relatează Mediafax.
Cum se va face vaccinarea pentru persoanele imobilizate sau nedeplasabile
Nucleul de coordonare va decide care este traseul și personalul necesar pentru vaccinarea persoanelor imobilizate și nedeplasabile. Se pot vaccina și membrii familiei care locuiesc în casă sau aceeași curte cu persoanele aflate în cauză.
Pentru a fi vaccinați, vor exista echipe mobile, care se vor deplasa la domiciliul persoanelor ce își doresc să fie vaccinate. De asemenea, centrele de dializă au obligația să ofere acces la vaccinul împotriva COVID-19 pacienților care se află în tratament.
Citește și: Noi reguli pentru etapa a doua de vaccinare. Guvernul include noi categorii de persoane
Centrele de dializă trebuie să programeze pacineții care își doresc să fie vaccinați. În cazul în care personalul din centrul de dializă nu reușește să programeze pacienții prin platforma de vaccinare, va comunica direct cu centrul de vaccinare și va trimite listele cu cei care vor să se vaccineze cu 48 de ore îniante de ziua vaccinări.
În ceea ce privește lista cu pacineții dializați, centrul de vaccinare va solicita un număr suplimentar de doze de vaccin.