Antena Căutare

Reguli noi în etapa a doua de vaccinare. Care sunt categoriile de persoane ce pot fi vaccinate la domiciliu, fără programare

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a stabilit joi că persoanele care pot fi vaccinate în etapa a doua la domiciliu sunt cele dializate, imobilizate sau nedeplasabile.

Un doctor cu manusi albastre, tine in mana o seringa cu ac si extrage o substanta dintr-un recipient
Persoanele care pot fi vaccinate în etapa a doua sunt cele dializate, imobilizate sau nedeplasabile | Shutterstock

Conform documentului întocmit de CNCAV, asistenții sociali care au în grijă sau cunosc persoane dializate, imobilizate sau nedeplasabile, trebuie să realizeze o listă cu cei care își doresc să fie vaccinați la domiciliu. Listele vor fi făcute de către asistenții sociali ai persoanelor în cauza (dacă au) și de către membrii familiei care locuiesc în aceeași casă.

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

Pentru a realiza acest lucru, medicii de familie care au în îngrijire persoanele imobilizate sau nedeplasabile trebuie să țină o legătură strânsă cu asistenții sociali, iar listele cu cei care îți doresc să se vaccineze vor fi trimise către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sau către Centrul Municipiul București de Coordonare și Conducere a Intervenției, pentru a a putea începe procesul de vaccinare, relatează Mediafax.

Cum se va face vaccinarea pentru persoanele imobilizate sau nedeplasabile

Nucleul de coordonare va decide care este traseul și personalul necesar pentru vaccinarea persoanelor imobilizate și nedeplasabile. Se pot vaccina și membrii familiei care locuiesc în casă sau aceeași curte cu persoanele aflate în cauză.

Pentru a fi vaccinați, vor exista echipe mobile, care se vor deplasa la domiciliul persoanelor ce își doresc să fie vaccinate. De asemenea, centrele de dializă au obligația să ofere acces la vaccinul împotriva COVID-19 pacienților care se află în tratament.

Citește și: Noi reguli pentru etapa a doua de vaccinare. Guvernul include noi categorii de persoane

Centrele de dializă trebuie să programeze pacineții care își doresc să fie vaccinați. În cazul în care personalul din centrul de dializă nu reușește să programeze pacienții prin platforma de vaccinare, va comunica direct cu centrul de vaccinare și va trimite listele cu cei care vor să se vaccineze cu 48 de ore îniante de ziua vaccinări.

În ceea ce privește lista cu pacineții dializați, centrul de vaccinare va solicita un număr suplimentar de doze de vaccin.

Studiu eJobs: 2020, cel mai greu an pentru români, din punct de vedere profesional... Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele și sălile de jocuri din București. În ce intervale orare vor funcț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x