Antena Căutare

Reportaj: Sase francezi in cautarea Micului Paris

Cum arata Bucurestiul pentru un strain? Nu prea bine, daca ai ocazia sa treci prin el. La pas incet alaturi de un mic grup de turisti francezi. Multe dintre raspunsurile dumnealor sunt politicoase. Altele, incredibil de taioase. Idealul Bucurestiului, "Micul Paris", nu este aici. La fel ca si romanii, nu il gasesc deloc...

Domnul Jean Jacques Vogt nu suporta deloc caldura. De cum se urca in microbuz porneste repede aerul conditionat. Si este tot primul care coboara cand dogoarea de afara se instaleaza confortabil inauntru si nu se mai lasa alungata nici macar de aerul rece.

Acum urca Dealul Mitropoliei cu o umbreluta de soare drept paravan deasupra capului. 'Geaba, insa. Pe deal soarele nu mai bate in cap, ci fara mila nimereste in umeri si sale. Cum pare sa fi inteles ca nu are scapare, urca resemnat, mai departe, pe acest deal al Golgotei, aproape de femeia care l-a tras dupa ea in Romania.

Soata dlui Jacques, dna Marie Chantal, insa nu pare la fel de suparata pe conditiile deloc agreabile si face conversatie cu partenerii de calatorie.

Sunt sase francezi care viziteaza tara de noua zile incoace. Iar Bucurestiul incins de caldura este tocmai concluzia calatoriei lor. Ultimele 24 de ore pe care le petrec in Romania. Soferul si ghidul lor de drum, Adrian Lucaci, ramane in spate cu o dilema: a inchis sau nu portile de la masina? O fi acesta un loc sfant, dar nu ar vrea sa dea ocazia cuiva sa pacatuiasca. Si pleaca inapoi, cu pas hotarat, sa se mai uite o data la incuietoare.

Pe carare, nici tipenie de om. Doar o cersetoare cu un copil in brate s-a trantit fix in mijlocul prafului, pe drumul pietruit, si invoca in acelasi timp mila cereasca, dar si un banut pentru ea. La vederea ei, aproape intregul grup isi muta privirea in directia opusa. O priveliste oarecum familiara strainilor, dar la fel de neplacuta si aici, se pare, si ocolesc femeia desculta. Prilej ca si ceilalti milogi sa sara brusc vederii, in fata. Se ascund la racoare sub copaci, rezemati de ziduri, si isi expun lumii, de sub zdrente jegoase, diformitatile si nenorocirile care-i mananca de vii.

Tot articolul, in Jurnalul National

Ziua Imnului National restrictioneaza traficul pe mai multe sectiuni de pe Calea Victoriei... Directoarea Romexterra Bank a fost arestata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x