Antena Căutare

Restructurarea MAI naste dispute sindicale: Sunt prea multi jandarmi si pompieri. Trebuie angajati politisti

Disponibilizarile anuntate la Ministerul Administratiei si Internelor ii dezbina pe sindicalisti. Cei din structurile MAI incep sa se arate reciproc cu degetul si spun ca fie pompierii sunt prea multi, fie jandarmii. In ciuda neintelegerilor, sindicalistii sunt de acord ca multe posturi ar trebui ocupate, nu eliberate.

Liderii de sindicat ii cer ministrului Traian Igas sa analizeze foarte bine situatia, inainte sa taie din personalul MAI.

Daca tot trebuie sa se taie, insa, presedintele Sindicatului Politistilor, Marian Gruia, crede ar trebui sa se inceapa cu pompierii si jandarmii, care sunt prea multi.

"Daca analizam cu ce se ocupa jandarmii, adica restabilirea ordinii publice, o sa descoperim ca in realitate peste 4.000 pazesc institutii. Este asta treaba lor? In legea lor spune ca trebuie sa restabileasca ordinea publica. Pompierii, apoi, sunt peste 30.000, ceea ce e imens. E o cifra enorma fata de ce este Romania. Jandarmeria si pompierii au structuri supradimensionate fata de responsabilitati si impartire administrativa", a declarat, pentru Gandul, Marian Gruia.

In schimb, Gruia crede ca la Politie ar trebui facute angajari, pentru ca cei din sistem nu fac fata ritmului zilnic, din cauza deficitului de personal.

Politia Romana are 8.000 de functii libere. Politistii care sunt acum trebuie sa lucreze o data si jumatate mai mult, pentru a suplini lipsa de personal.(...) Eu cred ca e posibil chiar sa mai aducem oameni", a mai declarat Gruia.

La dezbaterea bugetului MAI, Traian Igas a atras atentia ca trebuie disponibilizati aproximativ 18.000 de angajati din Ministerul Administratiei si Internelor. Si presedintele Traian Basescu a declarat, la randul sau, ca spre deosebire de alte institutii, ministerele Finantelor si Internelor nu s-au restructurat. Seful statului este de parere ca aincepand cu anul viitor acest proces trebuie sa aiba loc.

Patronate: Semnarea contractului colectiv reprezinta un act de impostura... Studiu: Peste doua milioane de romani sunt alcoolici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x