Antena Căutare

Ritualul de obtinere a vinului se respecta cu strictete

Traditia vinului facut in gospodarie se respecta cu strictete in toate colturile tarii. La Constanta, oamenii culeg ultimii struguri pe anul acesta. Iar Focsaniul este in plina sarbatoare a vinului.

Domnul Vasile tine la traditii. Iar o mostenire precum facutul vinului este greu de lepadat. Ritualul incepe in mijlocul vitei de vie. Nimic nu se pierde, totul se transforma mai tarziu in licoare dulce.

Strugurii nu s-au mai facut ca in alti ani. Seceta din vara a afectat dramatic recoltele. Dar vinul facut din fructele ramase are un avantaj. Iese mai putin, dar mai tare.

Mustul trebuie neaparat gustat. Tot din traditie. Dupa cele trei zile, cat dureaza sa se mai lase mustul, bautura dulceaga este mutata in damigene. Apoi, urmeaza asteptarea.

Domnul Vasile mai are de asteptat pana sa guste din vinul de anul asta. Insa in alte parti ale tarii, unde strugurii s-au cules de ceva timp, asteptarea s-a incheiat.

La Focsani, se sarbatoreste vinul de cateva zile bune. Insa oamenii stiu ca langa un pahar de vin bun are loc si o friptura. Vedeta culinara a fost acest vitel la protap. Gatit dupa o reteta speciala. Iar vrancenii vor continua sarbatoarea vinului, pana tarziu in aceasta noapte.

Un cioban traieste intr-o masina, langa autostrada Timisoara-Lugoj... Ciobanii din Valea Jiului si Tara Hategului merg pe mana rasei de oi turcane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x