S-a aprobat! Schimbare importantă privind cărțile de identitate. Orice român poate să-și modifice datele

Dacă ai un nume de care nu te simți mândru, de acum ai posibilitatea de a-l schimba.Persoanele care vor să își modifice numele sau prenumele în buletin pot face acest lucru, dacă îndeplinesc condițiile impuse de lege. Astfel, trebuie să aibă motive întemeiate pentru a solicita schimbarea numelui. Acestea trebuie să depună anumite documente la instituțiile publice care se ocupă de evidența persoanelor.

Dacă ai un nume de care nu te simți mândru, de acum ai posibilitatea de a-l schimba. Persoanele care vor să își modifice numele sau prenumele în buletin pot face acest lucru, dacă îndeplinesc condițiile impuse de lege. Astfel, trebuie să aibă motive întemeiate pentru a solicita schimbarea numelui. Acestea trebuie să depună anumite documente la instituțiile publice care se ocupă de evidența persoanelor.

Sunt considerate ca întemeiate cererile de schimbare a numelui în următoarele cazuri:
1. Când numele este format din expresii indecente, ridicole;
2. Când persoana a folosit, în exercitarea profesiei, numele pe care doreşte să îl obţină, făcând dovada cu privire la aceasta;
3. Când, din neatenţia ofiţerilor de stare civilă, au fost efectuate menţiuni greşite în registrele de stare civilă;
4. Când persoana are nume de familie sau prenume format din mai multe cuvinte, de regulă reunite, şi doreşte schimbarea acestuia;
5. Când persoana poartă un nume de familie de provenienţă străină şi solicită să poarte un nume românesc;

Vloggerul român, Mikey Hash, pe numele său real Mihai-Alexandru Hash, a fost cel care a luat inițiativa de a-și schimba numele în buletin. În noiembrie 2017, acesta și-a modificat numele de familie din ”Holhoș” în ”Hash”, cel prin care a devenit viral pe YouTube. El a realizat un vlog în care le-a povestit Internauților cum a reușit.


Starurile internaționale au devenit celebre după ce s-au lansat cu alte nume de scenă

Este mult mai uşor s-o prezinţi pe Stefani Joanne Angelina Germanotta cu numele ei de scenă. Este vorba despre nimeni alta decât Lady Gaga.

Nici Madonna nu a fost prea încântată de numele său din buletin, mai ales că acesta este şi foarte lung, numele real al celebrei cântăreţe fiind Louise Veronica Ciccone.


Nici Nicky Minaj , nu şi-a păstrat numele real. În buletin o cheamă Onika Tanya Maraj.Sursa: Click!

Parteneri
Mena Suvari, actrița din American Pie, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din viața sa. Ce s-a întâmplat când avea 12 ani
Mena Suvari, actrița din American Pie, a dezvăluit motivul real din spatele dependenței ei de substanțe ilegale. Actrița a trecut printr-o experiență traumatizantă la doar 12 ani și acum a vorbit despre ce impact a avut acea perioadă dificilă asupra sa.
Catine.ro
Ultimele știri