Căutare Live

Sambata spre duminica vom trece la ORA DE IARNA: Cum s-a ajuns ca o noapte pe an sa aiba 13 ore

Anotimpul rece se apropie cu pasi repezi, iar lasarea intunericului isi spune cuvantul. E ultima saptamana din acest an cand ne vom putea bucura de lumina zilei undeva pana la ora 18:30. De duminica, vom trece la ora de iarna.

In dimineata zilei de duminica, 27 octombrie, ora 4:00 va deveni ora 3:00, iar astfel se va face trecerea la ora de iarna, iar noaptea va avea 13 ore.

Ideea schimbarii de ore apartine omului de stiinta Benjamin Franklin care a propus introducerea unei perioade de timp pe parcursul verii. William Willett, un constructor britanic, a fost imediat de acord cu ideea omului de stiinta, motiv pentru care a propus in anul 1907 sa se adauge 20 de minute in fiecare duminica de aprilie pentru a profita de lumina soarelui. Totodata, aceste minute urmau sa fie scazute in orarul de iarna.

Citeste si: UTIL: Cum se adapteaza creierul la ora de iarna

Romania in mijlocul Bucurestiului: a fost ales proiectul pentru realizarea esplanadei din fata Palatului Parlamentului! ... Limba romana... incotro? Razvan si Dani fac DICTIONAR de expresii noi...
Ultimele știri