Antena Căutare

Sansa la viata: O fetita de 4 ani, cu o tumora imensa la cap, operata cu succes

Elena, o fetita de 4 ani din Salaj cu o tumora imensa la cap, a intrat astazi in sala de operatie. Iar o echipa de medici clujeni a reusit sa-i redea copilei cu ochi albastri speranta. A fost o interventie extrem de dificila, dar singura care putea sa-i ofere sansa unei vieti normale.

Fetita a intrat in sala de operatie miercuri dimineata, la ora 09:00, la Clinica de Chirurgie Maxilofaciala Cluj. Iar doctorul Teofil Lung, Seful Clinicii, a declarat ca "este vorba despre un copil de 4 ani si 9 luni, care in urma cu un an de zile a prezentat o tumora, ce s-a dovedit a fi de natura maligna, si a fost trimis la Institutul Oncologic unde i s-au facut mai multe sedinte de chimioterapie. Actualmente tumora este intr-o evolutie ascendenta, atat spre baza craniului cat si in exterior. Are marimea unui cap de copil, aproximativ un kilogram in partea exterioara".

Prin urmare, un caz extrem de dificil. "Gravitatea consta in faptul ca se dezvolta spre baza craniului cu prezente elemente importante precum sunt carotida interna care duce sangele la emisfera cerebrala in partea respectiva, vena jugulara interna, elemente nervoase foarte importante, structuri osoase si asa mai departe. Faptul ca acest copil a facut mai multe sedinte de chimioterapie face ca tesuturile sa fie greu abordabile pentru ca atunci cand le deschidem ele arata precum carnea de pui fiarta si e foarte greu se lucreaza in aceste conditii. Incercam sa-i facem viata mai buna ", a explicat Teofil Lung.

Din fericire, dupa aproape zece ore de operatie, medicul a anuntat ca aceasta a fost un succes, iar copila are o noua sansa.

SOCANT! Cadavru decapitat, adus de valuri pe plaja din Agigea... Elevii care nu au promovat BAC-ul nu sunt interesati de meditatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x