Antena Căutare

Mândri că sunt ai noștri! Șapte elevi din România au câştigat cea mai mare competiţie de Robotică din Rusia. Aceștia au construit cel mai ingenios şi avansat robot din punct de vedere tehnic

Primul loc și medalia da aur aur la cel mai mare şi mai important eveniment ştiinţific şi tehnic din Federaţia Rusă – FIRST Russia Robotics Championship revine unei echipe de români, elevi de liceu din Capitală, care au muncit din greu să fie campioni!

Mândri că sunt ai noștri! Șapte elevi din România au câştigat cea mai mare competiţie de Robotică din Rusia. Aceștia au construit cel mai ingenios şi avansat robot din punct de vedere tehnic Galerie
Șapte elevi din România au câştigat cea mai mare competiţie de Robotică din Rusia.

Pasiunea și munca i-au ajutat să devină victorioși!

Cele șapte genii fac parte din echipa numită AutoVortex fac parte din programul de robotică implementat în ţara noastră de Asociaţia „Naţie Prin Educaţie”, BRD FIRST Tech Challenge Romania.

Să facem cunoștință cu cei care au adus victorie României:

Echipa AutoVortex a fost formată din: Stan Andrei, Pitic Gabriel, Cudrici Dimitrie, Grădinaru Alexandru şi Ştefan Roşca - Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Dunuta Andrei - Colegiul Naţional Sf. Sava Vasile Theodor - Colegiul Naţional Ion Neculce.

Panea Ionuţ Valentin – asist. Univ. Dr. Profesor de Finanţe la Academia de Studii Economice din Bucureşti a coordonat echipa celor șapte elevi.

Mândri că sunt ai noștri! Șapte elevi din România au câştigat cea mai mare competiţie de Robotică din Rusia. Aceștia au construit cel mai ingenios şi avansat robot din punct de vedere tehnic

Liceenii au construit cel mai ingenios şi avansat robot din punct de vedere tehnic

Cei doi roboţi ai României, construiţi şi programaţi înprogramul Java de elevi, au jucat toate meciurile de calificare cu brio şi în finală au format alianţa care s-a luptat cu cele mai bune 2 echipe ruseşti. Finala a fost câştigată de Alianţa României AutoVortex, care a stabilit cu această ocazie un nou record euro-asiatic la puncte. În plus, echipa AutoVortex a primit premiul Innovate Award, pentru robotul cel mai ingenios şi avansat din punct de vedere tehnic.

În urma obținerii locului I, echipa AutoVortex a fost invitată să reprezinte România la Campionatul Mondial de Robotică Maryland Invitational din iunie 2020, unde sunt admise doar cele mai bune echipe din lume.

„Acest rezultat confirmă statutul de lider internaţional al echipei de robotică AutoVortex şi adaugă un nou trofeu de locul 1 la palmaresul de 6 victorii consecutive în Rusia şi peste tot în jurul lumii: Coreea de Sud, Hong Kong, Australia, Africa de Sud, Canada, Israel, Olanda, Germania, Spania, Franţa şi Cehia”, declară mentorul Ionuţ Panea.

AutoVortex urmează să joace regionala de calificare de la Bucureşti în cadrul BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc între 20 şi 22 martie la Sala Polivalentă.

Scenariu sumbru pentru România: Euro ar putea să ajungă la 8 lei?! Ce spune un ministru... Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie după ce un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit pe DN 19. Opt răniț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x