Antena Căutare

Sărbătoare mare pe 9 noiembrie! Credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Nectarie

Pe 9 noiembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina. În fiecare an, sute de credincioşi merg la mânăstirea Radu Vodă din Bucureşti să se închine la racla cu moaştele sale.

Pe 9 noiembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina. În fiecare an, sute de credincioşi merg la mânăstirea Radu Vodă din Bucureşti să se închine la racla cu moaştele sale.

Nectarie este cunoscut drept sfântul care poate vindeca bolile grave, iar puterea făcătoare de minuni a moaștelor sale este cunoscută în toată lumea.

Sfântul Nectarie s-a născut în 1846, într-o familie săracă de pe malul mării Marmara. În 1866, acesta a plecat în insula Hios ca să predea ca învăţător. Aici a devenit călugăr, cu numele de Lazăr, la celebra mânăstire Nea Moni. Un an mai târziu a devenit diacon, apoi, prin generozitatea unui creştin bogat din insulă, a putut să-şi completeze studiile la Atena şi să obţină, în 1885, o diplomă a Facultăţii de Teologie din capitala Greciei.

În 1904, la cererea mai multor călugăriţe, a ctitorit mănăstirea "Sfânta Treime" din insula Eghina, devenită azi unul din marile locuri de pelerinaj din lumea ortodoxă. În decembrie 1908, la vârsta de 62 de ani, Sfântul Nectarie s-a retras în mânăstirea sa din Eghina, unde a rămas până la sfârşitul vieţii. A murit pe 8 noiembrie 1920, în urma unui cancer de prostată.

La data de 20 aprilie 1961, Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului a recunoscut cultul de care se bucura deja Nectarie şi l-a proclamat sfânt al Bisericii, cu pomenirea pe 9 noiembrie.

Noi imagini din clubul care a îndoliat România! Cum arată Colectiv după o săptămână de la tragedie!... "CORUPȚIA UCIDE", campanie cutremurătoare în memoria victimelor din Colectiv!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x