Antena Căutare

Sărbătoare mare pentru creştini! Puţini sunt cei care au habar de importanţa acestei zile

În fiecare an, pe 25 iulie, creştinii ortodocşi sărbătoresc o sfântă importantă. Despre cine este vorba?!

În fiecare an, pe 25 iulie, creştinii ortodocşi sărbătoresc o sfântă importantă. Despre cine este vorba?!

Adormirea Sfintei Ana este prăznuită în fiecare an pe 25 iulie. Sfânta Ana era din seminția lui Levi și a fost fiica Măriei și a preotului Natan din neamul lui Aaron. Aceștia au trăit în timpul reginei Cleopatra a Egiptului (69-30 i.Hr.).

Preotul Natan a avut trei fiice: Măria, căsătorita în Betleem, a născut pe Salomi; Sovi, căsătorita tot în Betleem, a născut pe Elisabeta, soția preotului Zaharia și mamă Sfântului Ioan Botezătorul; Ana, căsătorita în Galileea cu Ioachim și a născut pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Deci Salomi, Elisabeta și Sfânta Fecioară Maria au fost verișoare primare.

Sfântă Ana a fost bunica după trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Menționam că la vârstă de trei ani, Preasfânta Fecioară Măria a fost dusă la templul din Ierusalim. După moartea lui Ioachim, Sfântă Ana s-a dus la Ierusalim lângă Sfântă Fecioară Măria. Ea și-a petrecut restul zilelor în rugăciune, post și fapte bune.

Potrivit tradiției Bisericii, Sfânta Ana, bunica lui Hristos, a trăit 69 de ani, iar Sfântul Ioachim, bărbatul ei, a trăit 80 de ani.

Potrivit unei mărturii, Dreptul Ioachim a murit cu doi ani mai înainte de trecerea la Domnul a Sfintei Ana. La vârstă de numai 11 ani, Fecioară Maria era deja orfană de ambii părinți, în vremea în care ea viețuia în Templu. Sfântă Ana este mijlocitoare pentru nașterea de prunci.

Moaștele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului și bunica Mântuitorului Iisus Hristos, se află păstrate în Schitul Sfântă Ana, în Sfântul Munte Athos, potrivit CrestinOrtodox. Pe lângă cele 20 de mari mânăstiri, pe Sfântul Munte Ațos mai sunt și 12 schituri, care adăpostesc obști mai mici de călugări, precum și mai multe lăcașuri ale pustnicilor. Fiecare schit aparține câte unei mânăstiri dintre cele mari.

CUTREMUR NEOBIŞNUIT în România în această dimineaţă. Seismele, din ce în ce mai dese!... ACCIDENT cumplit în Vaslui, între un microbuz şi un autoturism! O femeie însărcinată în șapte luni, printre victime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x