Antena Căutare

Care sunt schimbarile esentiale prevazute in noua Lege a adoptiei

Legea adoptiei a suferit cateva modificari esentiale, in urma cu mai putin de un an. Mircea Nicolaidis, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala a sectorului 4 din Capitala, a vorbit la Neatza despre recentele schimbari.

Conform noii legi a adoptiei, copiii care provin din parinti necunoscuti pot fi adoptati dupa 60 de zile. O alta modificare prevedere o marire a procedurii de evaluare a famililor sau persoanelor care doresc sa adopte un copil, de la 90 la 120 de zile. S-a constatat ca perioada de 90 de zile era insuficienta pentru o evaluare corecta.

Primii pasi in procesul de adoptie constau in depunerea unei cereri si a unul dosar la Directia Generala de Asistenta Sociala. Dosarul trebuie sa contina: acte de stare civila, acte de proprietate, cazier, adeverinta de venit, certificat medical sau adeverinta medicala, plus un aviz psihiatric si o caracterizare de la locul de munca.

Dupa depunerea actelor, urmeaza evaluarea care se poate termina cu un aviz pozitiv sau negativ.

Intregul proces dureaza in jur de 12 - 18 luni.

De retinut este faptul ca si o persoana singura poate adopta un copil, procedura fiind aceeasi.

Afla mai multe informatii in VIDEOCLIPUL de mai sus!

Accident pe Pasajul Basarab: Un bucurestean a derapat si a intrat intr-un taxi... UPDATE! Un elev din Targoviste a murit, dupa ce a fost injunghiat langa scoala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x