Statul român acordă un ajutor familiilor cu copii care se află la grădiniță și care nu dispun de o condiție materială sau financiară bună.
Citește și: Cât câștigă angajații localurilor din Mamaia de Nord. Câte ore se lucrează, de fapt
Cum se acordă tichetele sociale de grădiniță și cât valorează
Tichetele sociale pentru grădiniță se acordă lunar, în perioada septembrie – iunie (inclusiv în vacanțe și în zilele libere acordate de lege), valoarea nominală a unui tichet fiind de 120 lei/lună, notează Romaniatv.net.
Pentru a nu pierde acest ajutor financiar, copiii trebuie să fie prezenți zilnic la grădiniță. Aceste tichete pot fi folosite doar pentru cele necesare preșcolarilor, și anume produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și articole școlare.
Ele sunt în valoare de 120 de lei pe lună, iar condiția este ca minorul să nu lipsească de la cursuri. Se vor acorda în perioada septembrie-iunie, în fiecare lună, inclusiv în timpul vacanțelor.
Iată care sunt exact criteriile de eligibilitate, pentru tichetele de grădiniță:
- Copilul este înscris într-o unitate de învățământ conform Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
- Venitul lunar pe membru de familie este de până la 634 lei (nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei);
- Frecvenţa regulată la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare (cu excepția absențelor motivate, cu condiţia ca acestea să nu depăşească 50% din zilele de grădiniţă).
Pentru a primi tichetele sociale pentru grădiniță, părinții copiilor trebuie să depună mai multe acte necesare pentru validarea dosarului, cum ar fi:
- Cerere – Declarație pe propria răspundere;
- I/C.I./C.I.P. al titularului şi al membrilor de familie (original şi copie xerox)
- Certificatele de naştere ale copiilor (original şi copie xerox)
- Certificatul de căsătorie (original şi copie xerox);
- Adeverinţă eliberată de grădiniță
- Adeverinţă din care să rezulte venitul net realizat în luna anterioară depunerii cererii, de către persoanele încadrate în muncă+ nr. şi valoarea tichetelor de masă dacă este cazul
- Certificat de atestare fiscală pentru persoanele peste 18 ani, o dată pe an
- Adeverinţă de la Registrul Agricol al Primăriei localității de proveniență
- Cupon alocație
- Alte acte, după caz