Antena Căutare

Sebastian Lazaroiu: Nu este treaba presedintelui sa intervina intr-o problema de competenta MAI

Sebastian Lazaroiu, fostul consilier politic al lui Traian Basescu si analist politic, a comentat la un post de televiziune disparitia presedintelui din peisajul public din ultimele zile si protestele din toata tara.

Lazaroiu despre proteste

"E bine ca a inceput dialogul pentru ca nu am avut acest dialog in ultimii ani. Principalul punct de agenda 2012 ar trebuie continuarea reformelor. Ma refer inclusiv la reorganizare, la legea Sanatatii, la revizuirea Constitutiei, la votul prin corespendenta, la schimbarea sistemului electoral. Acestea ar trebui sa fie astazi principala preocupare pe agenda de lucru intre Opozitie si Putere. Stiti foarte bine cum s-a guvernat, cu ce majoritate s-a guvernat in ultimii doi ani si ceva", a spus Sebastian Lazaroiu.

"E foarte greu sa gestionezi genul asta de proteste. Pentru ca sunt oameni diferiti, cu cereri diferite, pentru ca daca ar exista 3-5 puncte ai putea sa le rezolvi. Vad ca nimeni nu mai vorbeste despre asta, dar contexul international nu s-a imbunatatit. Lucrurile astea nu ajuta deloc Romania si probabil ca vom resimti imediat efectele", a adaugat acesta.

Lazaroiu i-a taxat pe cei din Opozitie.

"Puterea nu a avut un apetit spre dialog, dar nici Opozitia nu a venit. Au fost 5-6 consultari in ultimii 2 ani, cand au venit Crin Antonescu si Ponta la Parlament. S-au opus pur si simplu, pentru ca asta a fost jocul", a mai spus acesta.

Pus sa comenteze "prezenta" publica a lui Traian Basescu din ultimele 5 zile, Lazaroiu a considerat potrivita tactica presedintelui

"Cred ca a fost corect pentru in primul rand, au aparut chestiuni care tin de ordinea publica, ori aici Guvernul trebuie sa fie foarte ferm. Nu este treaba presedintelui sa intervina intr-o problema de competenta MAI. E un lucru evident ca presedintele a fost activ pe Legea Sanatatii.

Totusi, fostul consilier prezidential a ridicat si cateva semne de intrebare actualului Guvern.

"Eu m-as intreba de ce Guvernul de ce nu a comunicar corespunzator aceste masuri, s-a intrebat, in final, fostul consilier politic al lui Traian Basescu.

Foto: Intact Images

UPDATE! A 6-a zi de proteste: Mii de oameni s-au strans din nou in toata tara... VIDEO! Mircea Badea baga spaima in romanii care nu protesteaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x