Antena Căutare

Sebastian Vladescu: "Indemnizatia pentru mame ar trebui calculata in baza salariului mediu din ultimii 2 ani"

Indemnizatia pentru cresterea copilului ar trebui calculata in baza salariului mediu obtinut in ultimii doi ani, si nu pe baza celui din ultimele 12 luni, precum in prezent, este de parere ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu

Vladescu a facut aceasta declaratie in ziua in care Parlamentul a validat prevederile din legile de austeritate declarate constitutionale de CCR, printre care se numara si cea privind reducerea cu 15% a indemnizatiei pentru cresterea copilului. Indemnizatia nu va putea scadea, insa, sub 600 de lei.

Prevederile din legile de austeritate declarate constitutionale de CCR si validate de Parlament merg, acum, spre promulgare, la seful statului.

Anterior reducerii prevazute in legile de austeritate, indemnizatia pentru cresterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se platesc contributii la bugetul asigurarilor sociale, realizate in ultimul an.

Foto: intactimages.ro

De teama scumpirilor, romanii se debranseaza de la sistemele centralizate de incazire... Suceava: autoritatile au decis sa evacueze 11 localitati aflate pe raul Siret...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x