Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Sergiu Nicolaescu, omagiat la cinema Patria. Dana Nicolaescu vrea sa ridice in memoria regizorului un mausoleu

Dupa sapte zile in care presa l-a ciuruit, comisarul Moldovan se-ntoarce acolo unde a fost mereu: pe marile ecrane. La cinema Patria, colegi de platou, prieteni si oameni de film s-au intalnit in amintirea marelui regizor. Soarta cinematografiei e doar un pretex ca valorile filmului romanesc sa revada filmul Mihai Viteazul

In goana sa nu te intrebi ce e bine si ce-i rau. Ce e moral sau imoral! Traieste-ti viata cum vrei, cum iti place”, spunea maestrul in Orient Express. Iar multe dintre replicile folosite in film sunt chiar vorbele pe care cineastul le folosea adesea.

Cea care are inima sfasiata de durere si isi plange sotul cu lacrimi de sange este Dana Nicolaescu. Vaduva ar vrea ca pana-n aprilie, de ziua regizorului, sa ridice in memoria lui si un mausoleu. O statuie a maestrului va fi amplasata in centrul Capitalei.

Familia ia in calcul si construirea unui monument, langa mormantul mamei lui Sergiu Nicolaescu, aflat in cimitirul Bellu Militar, loc unde ar urma sa fie adusa si urna cu ramasitele cineastului.

Dana Nicolaescu va fi cea care va lua decizia finala si o va face la fel de discret, asa cum a si trait cei aproape 20de ani alaturi de regizor.

Recomandari