Muzeele, clădirile şi bisericile vechi de secole transformă Sibiul într-o bijuterie medievală. Clădirile înalte şi viu colorate din centrul istoric, care se află de o parte şi de alta a aleilor înguste te duc înapoi în timp. Aşa se face că oraşul a intrat în competiţia pentru titlul de Cea Mai Bună Destinaţie Europeană.
Sibiul ascunde o mulțime de atracții pentru toți exploratorii. Despre Podul Minciunilor, unul dintre simbolurile oraşului, se spune că ar avea puteri magice, iar orice minciună spusă va ieşi la iveală.
Turnul Sfatului, un alt simbol reprezentativ nu este niciodată ratat de vizitatori. La ultimul etaj al turnului ţi se dezvăluie o privelişte de poveste asupra întregului oraş.
Nu trebuie omis nici Muzeul Brukental, cel mai vechi din România, dar nici Muzeul Astra- unul dintre cele mai mari muzee în aer liber, care se întinde pe o suprafaţă de 96 de hectare.
Oraşele care au fost incluse în acest top s-au bucurat de o creştere a numărului de turişti. Sibiul s-a remarcat până acum ca şi Capitală Culturală Europeană în 2007.
Anual, orașul din inima Transilvaniei este vizitat de zeci de mii de străini. O eventuală desemnare a Sibiului drept cea mai bună destinație europeană ar aduce orașului o mai bună vizibilitate pe plan extern.
Competiția „Cea Mai Bună Destinație Europeană a Anului 2020” se încheie în 5 februarie. Până atunci, toți susținătorii pot vota Sibiul pe platforma online a Asociației European Best Destination. Se poate vota de pe un IP o data la sapte zile.
Guvernul a amânat dublarea alocaţiilor, până la 1 august... Sute de kilograme de peşte, confiscate în Bucureşti...