Antena Căutare

Soarele si acneea, un cuplu periculos

Soarele face bine la acnee, spune un mit care circula printre persoanele care sufera de acnee. In realitate, soarele si acneea sint prieteni doar de ochii lumii.

Soarele face bine la acnee, spune un mit care circula printre persoanele care sufera de acnee. In realitate, soarele si acneea sint prieteni doar de ochii lumii.

Razele soarelui ajuta doar in mica masura pielea seboreica, spun specialistii. Tot ei atrag atentia ca persoanele cu ten seboreic si acnee trebuie sa evite expunerile prelungite si irationale la soare.

Statisticile medicale arata ca in 60% dintre cazuri acneea se amelioreaza pentru scurt timp dupa expunerea la soare, 20% dintre pacienti nu sesizeaza nici o diferenta, iar restul observa chiar agravarea eruptiilor acneice.

Aflam de la medicul dermatolog Virginia Chitu de la Spitalul Colentina cum stau de fapt lucrurile in ceea ce priveste acneea si soarele:

„Acneea este ameliorata doar in aparenta de soare. Unii pacienti afirma ca le este mai bine vara, cind fac plaja. Dar tot ei spun ca toamna li se accentueaza problemele". In prima faza, leziunile acneice se vindeca dupa expunerea la soare.

Dar dupa citeva saptamini este posibil ca acneea sa se agraveze. Pentru a preveni agravarea problemelor, evitati expunerea prelungita la soare si protejati-va zilnic pielea cu o crema cu factor de protectie solara, pe a carei eticheta exista mentiunea „antiacneic".

Atentie la cosmetice!
Razele ultraviolete artificiale de la solar au acelasi efect asupra pielii acneicilor. Ba chiar expunerea brutala la solar poate declansa noi eruptii acneice. Mai bine o piele nebronzata decit una cu tenta maslinie, dar acoperita de acnee!

In timpul verii, efectele nefavorabile ale soarelui sint accentuate daca sint folosite cosmetice nepotrivite tipului de ten. Fetelor cu acnee li se recomanda sa aleaga fardurile, lotiunile destinate pielii cu tendinta acneica.

Acneicii trebuie sa evite produsele pe baza de alcool: lotiunile demachiante, in cazul fetelor, sau lotiunile dupa ras, in cazul baietilor. Aceste lotiuni produc o degresare exagerata a fetei. O degresare prea frecventa si accentuata a fetei indeparteaza pentru moment secretia de sebum, ulterior insa cantitatea de sebum creste.

RECOMANDARI
Vara, soarele puternic, praful, caldura accentueaza secretia de sebum la nivelul tenului, astfel incit fata capata un aspect unsuros. Pentru a avea o piele curata, persoanele cu acnee pot sa foloseasca sapunul sau gelul de curatare cel mult de doua ori pe zi: dimineata si seara. In rest, daca simt nevoia, se pot spala cu apa.

Citeste jurnalul.ro

Proiect de modificare a examenului pentru obtinerea permisului auto... Un preot a fost bagat in spital de sotie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x