Antena Căutare

SPECTACOL UNIC pe cer: Cum s-a văzut eclipsa în România şi în străinătate! Imagini pe care le vezi o dată în viaţă

O eclipsă parţială de Soare, în timpul căreia Luna a acoperit peste jumătate din discul astrului, a putut fi observată vineri şi din România.

SPECTACOL UNIC pe cer: Cum s-a văzut eclipsa în România şi în străinătate! Imagini pe care le vezi o dată în viaţă Galerie
| www.b365.ro

O eclipsă parţială de Soare, în timpul căreia Luna a acoperit peste jumătate din discul astrului, a putut fi observată vineri şi din România.

Eclipsa a fost vizibilă din toată ţara, momentul său de maximă intensitate fiind înregistrat la ora 11.56. Eclipsa parţială de Soare de astăzi a avut loc în ziua echinocţiului de primăvară - 20 martie ora 22.45 GMT (21 martie, 00.45 ora României).

Din Europa, eclipsa de Soare de vineri s-a văzut parţial, însă în România eclipsa a avut o acoperire de peste 50% din discul soarelui.

În Insulele Feroe:

În Belgia:

În Bucureşti, cerul a fost înnorat, astfel că fenomenul nu a fost vizibil în întregime.

Sursa foto: descopera.ro

În Târgu Jiu:

Eclipsa de Soare a început în România în jurul orei 10.40, a atins punctul maxim în jurul orei 11.56 şi s-a încheiat la 13.05, cu o durată medie pentru România de două ore şi 20 de minute. Acoperirea Soarelui de către Lună variază în funcţie de locul observaţiei, fiind mai scăzută în sudul ţării şi mai ridicată în nord.

CITEŞTE ŞI:

Vineri, 20 martie, trei evenimente care se întâmplă o dată la zeci de ani! Ce NU E BINE SĂ FACI în această zi specială

Fenomen spectaculos, vizibil în România. Cum să-ţi protejezi ochii dacă vrei să observi sau să fotografiezi ECLIPSA de SOARE

Te-a prins controlorul? Uite ce trebuie neapărat să afli! Asta te poate salva!... E oficial: Trafic DAT PESTE CAP în toată România! Ce se va întâmpla în acest weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x